ГО ДЕМОС БИЈЕЉИНА: БИЈЕЉИНА ЈЕ ТРЕНУТНО У ПОЛИТИЧКОЈ МАГЛИ :: Semberija INFO ::

 

ГО ДЕМОС БИЈЕЉИНА: БИЈЕЉИНА ЈЕ ТРЕНУТНО У ПОЛИТИЧКОЈ МАГЛИ


Градски одбор ДЕМОС у осврту на недавно одржану конститутивну сједницу Скупштине града Бијељина сматра да тренутно на политичкој сцени у Бијељини владају „политичка магла“ и политиканство, а што у страну ставља проблеме које треба рјешавати.

-Наши грађани су нас изабрали да их представљамо, да их саслушамо и рјешавамо проблеме. Стављање у страну проблема у страну, доводи до гомилања истих, што није добро.  ДЕМОС је става да се то мора промијенити и да почнемо радити и рјешавати обећано, јер то је обавеза свих нас према  грађанима који су изашли на изборе и дали нам повјерење“; рекао је предсједник ГО ДЕМОС Милан Дакић. Он је нагласио да је већ довољно проблема због пандемије вируса корона и да се не смије дозволити да се на, ионако тешку привредну ситуацију,  отежавају и друге сфере живота.

-Желимо да поручимо градоначелнику Љубиши Петровићу да је неопходно да се хитно организује састанак између њега и Коалиције „Договор за Бијељину“ како би се кренуло у рјешавање проблема. Тренутна ситуација је таква, као да су на сцени поново избори.Четири одборника ДЕМОС-а и руководство ГО ДЕМОС још једном инсистирају да се што хитније организује састанак и траже рјешења, јер то је у интересу наших грађана“, нагласио је Дакић. Шеф Клуба одборника ДЕМОС-а Чедомир Стојановић  рекао је на конференцији за медије да је очигледно да тренутно нема сарадње између градоначелника и скупштинске већине која има 23 одборника.

-Имамо иза себе сједницу Скупштине, за коју сматрам да је била напета, а обавеза ми је да кажем да смо у Комисији за именовања покушавали да договоримо сарадњу. Сарадњу смо тражили и прије одржавања сједнице, међутим, градоначелник је био искључив да се усвоје његови приједлози“, рекао је Стојановић и нагласио да очекује да ће градоначелник превазићи евентуалне притиске своје и коалиционе партије, те да ће сјести са Коалицијом „Договор за Бјељину“.

-Пред нама је велики посао, а сматрам да ником није у интересу да дође до блокаде бројних пројеката и свега оног што је битно за функционисање града. ДЕМОС понавља да је у интересу свих да се што прије наставе конструктивни разговори. Свима је јасно да имамо легално изабраног градоначелника и то уважамо и поштујемо, али је и скупштинска већина легално изабрана, тако да очекујемо да се и та чињеница поштује и уважава“, рекао је Стојановић и додао да прва сједница Скупштине није показала  било шта добро, али је показатељ како не треба да се ради.

Семберија инфо