САСТАНАК РУКОВОДСТАВА БИЈЕЉИНЕ И ЛУКАВЦА :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК РУКОВОДСТАВА БИЈЕЉИНЕ И ЛУКАВЦА


Градоначелник Љубиша Петровић, са сарадницима, разговарао је о сарадњи локалних самоуправа са начелником општине Лукавац Едином Делићем и представником мјесне заједнице Смолућа.

- Разговарали смо о модалитетима сарадње, а заинтересовани смо и једни и други да рјешавамо потребе повратничког становништва и да отклањамо тешкоће које имају повратничке заједнице. Надам се да ћемо бити у позицији и капацитету да помогнемо обичном човјеку, јер у протеклом рату није било побједника. Највеће жртве су породице које су остале без својих најмилијих и без својих домова“, рекао је начелник општине Лукавац Един Делић. Смолућанин, Он је истакао да се на састанку говорило и о два локалитета гдје су оштећени путеви, а са циљем да се то уради уз претходно урађену пројектну документацију. 



- Са православном црквом, која иначе газдује и са локацијама на којима се налазе два православна гробља, имамо добру сарадњу и увјерен сам да ћемо договорити да се у наредном периоду нађе најбоље рјешење око одржавања“, рекао је Делић и додао да у пакету програма који планира руководство Лукавца, имају пројекте који се односе на привредни развој и нова радна мјеста.

- Желимо да створимо услове за економски одржив повратак и ми ћемо са своје стране и у оквиру надлежности учинити све да Смолућа поново буде једна од најљепших предратних мјесних заједница“, рекао је Делић.

Смолућанин Недо Никић, настањен је у Бијељини, али како је рекао, „начелник пштине Лукаваца и његови сарадници, исказали су интересовање за потребе некадашњих мјештана Смолуће и њихов одрживи повратак“.

- Наша жеља је да оградимо два гробља и очистимо и оградимо подручје око цркве, а од начелника Делића смо добили подршку и обећање да ће се то у договору са црквом и урадити“, рекао је Никић.

Градоначелник љубиша Петровић захвалио се руководству Лукавца на посјети, као и Удружењу грађана Смолуће.

- Састанак је био конструктиван и увјерен сам да ће се у периоду пред нама рјешавати не само инфраструктурни проблеми, него и да ће се значајна пажња усмјерити ка привредном развоју, како би и повратници имали одржив повратак и останак, кроз могућност запослења“, рекао је Петровић и додао да је увјерен да ће сарадња између Бијељине и Лукавца врло брзо показати добре резултате.

​Семберија инфо - О. Стјепановић