ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА – РЕЗУЛТАТИ РАДА У ЈАНУАРУ ОВЕ ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА – РЕЗУЛТАТИ РАДА У ЈАНУАРУ ОВЕ ГОДИНЕ


Стање безбједности задовољавајуће

 У јануару ове године евидентирано је укупно 40 кривичних дјела, што је за око 42 одсто мање у односу на упоредни период прошле године, изјавио је Стјепан Терзић.

“Евидентирано је 29 кривичних дјела општег криминалитета, пет дјела из области злоупотребе опојних дрога, као и пет дјела из области привредног криминалитета, те једно кривично дјело из области безбједности саобраћаја. Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела у јануару износи око 72 одсто. Нагласио бих да је у јануару ове године евидентирано за око 52 одсто мање кривичних дјела против имовине, од чега је за 53 одсто мање кривичних дјела крађе, те за око 62 одсто мање тешких крађа.  Такође, евидентирано је за око 48 одсто мање повратника у извршењу кривичних дјела. Двије особе су ухапшене на основу централне потјернице, двије по основу расписа о трагању, док је једна особа ухапшена на основу међународне потјернице”, истакао је Терзић, нагласивши да су у области малољетничке делинквенције евидентирана два малољетника који су извршили три кривична дјела, једну крађу и два кривична дјела из области злоупотребе наркотика.

“Евидентирана су 42 случаја нарушавања јавног реда и мира, те 107 саобраћајних незгода. У јануару је из саобраћаја искључено 217 возача, од чега 173 возача због вожње под дејством алкохола, дванаест њих због управљања возилом под дејством наркотика, 26 због управљања возилом без положеног возачког испита, док је шест возача искључено због управљања возилом за вријеме трајања забране”.

Имајући све наведене статистичке показатеље, стање безбједности се може оцијенити као задовољавајуће, истакао је Стјепан Терзић, начелник Полицијске управе Бијељина.

Љ.Љубојевић
Семберија инфо