КОАЛИЦИЈА „ ДОГОВОР ЗА БИЈЕЉИНУ“: ДВОСТРУКИ АРШИНИ ЉУБИШЕ ПЕТРОВИЋА :: Semberija INFO ::

 

КОАЛИЦИЈА „ ДОГОВОР ЗА БИЈЕЉИНУ“: ДВОСТРУКИ АРШИНИ ЉУБИШЕ ПЕТРОВИЋА


Foto: Bijeljina Danas
Коалиција „ Договор за Бијељину “ чини реалност политичких прилика у Бијељини. Као таква потврђена је вољом већине грађана, чије интересе заступа у Скупштини града Бијељина. То је обавезује да у свим политичким активностима наступа јединствено. Ово је разлог због чега све политичке партије окупљене у коалицији „Договор за Бијељину“, неће прихватити поновљене позиве градоначелника Бијељине Љубише Петровића упућене појединачно странкама и њиховим одборницима на разговор о будућем дјеловању заказане за  17.6. и 18.6.

Истичемо да је у поретходном периоду градоначелник у више наврата одржавао заједничке састанке са странкама и одборницима опозиције у Скупштини града ( СДС, ПДП, ДНС) те је на овај начин показао двоструке аршине свога политичког дјеловања.

Површни и популистички потези градиначелника Петровића показују да коалиција „ Договор за Бијељину“  за сада нема одговорног, политички зрелог и равноправног саговорника у актуелном градоначелнику.

Поштовање изборне већине је минимум политичког компромиса који градоначелник Перовић мора да прихвати.
Поручујемо градоначелнику да је коалиција Договор за Бијељину спремно очекује позив за заједнички састанак са градоначелником у термину који њему одговара, те немамо ништа против да и представници опозиционих странака у Скупштини града Бијељина буду присутни.
 
Коалиција „Договор за Бијељину“