У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА УДРУЖЕЊИМА :: Semberija INFO ::

 

У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА УДРУЖЕЊИМА


Са циљем подршке пројектима удружења грађана, у Градској управи Бијељине данас су потписани уговори са представница 39 удружења, којима су одобрена средства из буџета.
 
Средства су одобрена на основу јавног конкурса за суфинансирање пројеката удружења грађана на подручју Града Бијељина, а уговори су потписани са градоначелником Љубишом Петровићем.
 
Према ријечима градоначелника Петровића, буџетска средства која ће бити издвојена за ову намјену износе 72.750 конвертибилних мараца.
 
“Удружења ће добити од једне до четири хиљаде КМ по пројекту. Веома сам срећан јер у претходних седам година, од како Град суфинансира пројекте удружења грађана, границе у квалитету и иновативности пројектних приједлога се, из године у годину, помјерају на боље”, изјавио је Петровић.

Градска управа на овај начин, а путем јавног конкурса, суфинансира образовне, омладинске, еколошке, културне, спортске и друге активности.
 
Сандра Милошевић, предсједница Удружења “Диабета” из Бијељине, захвалила се на финансијкој помоћи Градској управи, јер је сваки вид помоћи од великог значаја, наводећи да ће ово удружење наставити да помаже, као И до сада, обољеле, од дијабетеса.
 
Десанка Тракиловић, предсједница Српског пјевачког друштва „Србадија“, захвалила се на помоћи Градској управи, наводећи да је свака помоћ добро дошла.

“Ова средства, иако недовољна за цјелокупан рад удружења током године, значајна су за нас и захвални смо градоначелнику на указаној пажњи и помоћи. Бијељина, уз подршку Градске управе и велико залагање наших талентованих суграђана, расте и развија се у град културе и умјетности”, истакла је Тракиловић.

Семберија инфо