ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ ПОТПИСАО УГОВОРЕ ЗА 28 КОРИСНИКА БОРАЧКО – ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ ПОТПИСАО УГОВОРЕ ЗА 28 КОРИСНИКА БОРАЧКО – ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ


Одобрено 50.000 КМ за адаптацију породичних објеката

Градоначелник Љубиша Петровић потписао је данас  уговоре са 28 корисника борачко – инвалидске заштите којима су додијељена новчана средства за адаптацију стамбених објеката. Додијељено је укупно 50.000 КМ из градског буџета, што ће бити искориштено за адаптацију и доградњу породичних стамбених објеката које користе породице из ове категорије.


„ У питању су скромна новчана средства, у распону од 400 до 4.500 КМ по кориснику. Уважили смо већи број захтјева него што је то био случај у претходним годинама. Уложићемо напор да се у наредном периоду побољша социјални статус борачко – инвалидске популације, јер никада не смијемо заборавити колика је цијена плаћена за стварање Републике Српске и ово је минимум који можемо да урадимо за њих“, истакао је градоначелник Петровић, напоменувши да је размотрено више од педесет поднесених захтјева, те да је комисијски и транспарентно утврђена листа оних којима је одобрена новчана помоћ. Помоћ је подијељена у складу са Правилником о додјели новчаних средстава за адаптацију и доградњу стамбених објеката припадника борачко – инвалидске популације.

Радован Крстић се захвалио Градској управи и градоначелнику на новчаној помоћи, истакавши да ће одобрена средства искористити за адаптацију стамбеног простора који користи његова породица.

Вјекослав Мишура, члан породице погинулих бораца, такође се захвалио  на пруженој помоћи, истакавши да ће одобрена средства пуно значити за њега и његову породицу.

И Јован Гајић, учесник Одбрамено – отаџбинског рата, каже да ће му одобрена помоћ добро доћи.
„ Захваљујем се градоначелнику и Борачкој организацији, јер ћу адаптирати кућу која прокишњава. 

Семберија инфо