У БИЈЕЉИНИ ОДРЖАНА ПЕТНАЕСТА - ЈУБИЛАРНА МУЗИЧКА МАНИФЕСТАЦИЈА ФОЛК ПАРАДА! :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ ОДРЖАНА ПЕТНАЕСТА - ЈУБИЛАРНА МУЗИЧКА МАНИФЕСТАЦИЈА ФОЛК ПАРАДА!


У препуном ресторану "Ловац" у Бијељини је синоћ одражана петнаеста по реду Фолк парада, односно културно-музичка манифестација која је и овога пута окупила велики број пјевача, композитора, попут Раденка Јурошевића, пјесника, естрадних менаџера и директора дискографских кућа као што су Драган Дмитрук Чичак из БН мусица и Ненад Капор из Југодиска, док је водитељски дио програма био повјерен популарном Салету Јанковићу из Београда. У оркестру су се нашли Дражан Секулић, Ђојо Илић, Саша Мркаљ и Ђоле Деспотовић.

Љубитељи фолк музике уживали су у дружењу скоро двдесет извођача и ревијалних гостију који су дошли у Бијељину да испрате и учествјују у овом музичком догађају. На једном мјесту нашли су се пјевачи из Лебана, Лесковца, Београда, Теслића, Шапца, Лознице, Зенице, Беча, Лопара, Сремске Митровице, Панчева, Јагодине и многих других градова.

Том приликом на сцени су се у такмичарско-ревијалном дијелу нашли Младен Долић Дола, Ђоко Марић, Хасан Дудић, Раде Јашаревић Чавеја, Милан Додић Доде, Мишко Цвијетић, Мића Гаврић, Мирјана Сладојевић, Јованка Доватов, Тоннy Живковић, Жељко Радовић, Гордана Гога Мудринић, Аурел Рели Богдан, Новица Ђокић, Горан Веселиновић Весели, Кеба Зе, Саша Мркаљ, Родољуб Живковић Чоки и Цвеле Багић Баја.

Том приликом уручене су и пригодне награде за све учеснике, док су првих пет мјеста, тачније Златне Викторије и плакете освојили Ђоко Марић, Раде Јашаревић Чавеја, Милан Додић Доде, Мића Гаврић и Младен Долић Дола.
Наградама , тачније Златним Викторијама и плакетама за најбољи сценски наступ, најљепшу завичајну и љубавну пјесму, те ауторски рад и очување народног мелоса окитили су се Мирјана Сладојевић, Тоннy Живковић, Жељко Радовић, Гордана Мудринић и Јованка Доватов.

Златне медаљоне, ноте и плакете добили су Аурел Рели Богдан, Новица Ђокић, Горан Веселиновић, Кеба Зе, Цвеле Баја, Родољуб Живковић Чоки и Саша Мркаљ. Награду организатора, Златни медаљон и плакету, као најбољег текстописаца са којим сарађује Еxтра Старс добио је Раденко Јурошевић из Руме.

Организатор Зоран Кисић истиче да је, након једногодишње паузе и мјера због пандемије вируса корона, интересовање било јако велико и да су се сви ужељели пјесме и дружења, док је такмичење било у сасвим другом плану.