ОТВОРЕН РЕКОНСТРУИСАНИ СПОРТСКИ ТЕРЕН У УГЉЕВИКУ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕН РЕКОНСТРУИСАНИ СПОРТСКИ ТЕРЕН У УГЉЕВИКУ


У Угљевику је отворен реконструисани спортски терен Средњошколског центра "Михаило Петровић Алас".

На реконструисаном спортском терену постављена је мултифункционална подлога у оквиру пројекта "Про будућност" који се финансира из средстава Америчке агенције за међународни развој /УСАИД/ и буџета општине Угљевик, а вриједности је 78.390 КМ.

Терен су симболично играма и вјежбама отворили малишани Школе спорта "Мали шампиони", а свечаност је организована у оквиру прославе општинске славе - Свете Петке Параскеве.

Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је да ће нова подлога омогућити безбједније бављење спортом, ученицима и свима који користе ове терене за одбојку, кошарку, рукомет и мали фудбал

"На овај начин показујемо колико пажње поклањамо развоју дјеце, како физичком, тако и менталном, а поготову у овом времену када су све генерације суочене са одређеним негативностима и изазовима", рекао је Перић новинарима.

Представник УСАИД пројекта "ПРО-Будућност" Рената Длоухи-Кастелиц изразила је задовољство јер су обновљени спортски терени.

"Општинска амдинистрација одиграла је огромну улогу да би дошло до реализације овог пројекта јер су припремили одличан пројекат који смо са радошћу подржали, а и општина Угљевик је суфинансирала постављање мултифункционалне подлоге на радост свих генерација", рекла је Касталицева.