СЈЕДНИЦА САВЈЕТА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

СЈЕДНИЦА САВЈЕТА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ГРАДА БИЈЕЉИНА


Foto
На подручју Семберије све је у знаку припрема за почетак школске године, како би све протицало безбједно за школарце, а посебно оне најмлађе, закључено је на сједници Савјета за  безбједност саобраћаја града Бијељина. Директор Агеције за безбједост саобраћаја Републике Српске Младен Петровић, нагласио је да ће Агенција у наредном периоду проводити пројекте безбједности, како основних, тако и средњих школа и бити максимално на располагању локалној заједници.
 
-Користим ову прилику да пожелим срећан и безбједан почетак школске године,посебно првачићима, али и да најавим кампању „Возачи опрез за вас, школа је за нас“. Агенција за безбједност саобраћаја ће активности почети у четвртак испред школе „Кнез Иво од Семберије“, гдје ћемо првачићима дијелити пригодне поклоне поводом почетка школске године“, рекао је Петровић и додао да је у току и кампања која се односи на закон о кориштењу еликтричних тротинета, о чему ће бити више детаља у наредном периоду. Предсједник Актива директора регије Предраг Рачановић, рекао је да је акценат сједнице био на безједности најмлађих учесника у саобраћају, а поводом почетка школске године.


 
-Постављена је хоризонтална и вертикална саобраћајна сигнализација испред школа, а проводе се и остале активности које су у интересу што боље безбједности у саобраћају у зони школа“, рекао је Рачановић. Он је у име Актива директора школа регије упутио апел свим учесницима у саобраћају, да од четвртка, кад почиње школска година, буду посебно опрезни, како би ученици безбједно одлазили и безбједно се враћали из школе.
 

Градоначелник Љубиша Петровић је апеловао је на све учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни и пажљиви, не само у четвртак, кад почиње школска године него и све наредне дане, а посебан опрез је неопходан у зони школских објеката.

-Посебно ћемо водити рачуна о хоризонталној, вертикалној и светлосној сигнализацији, а све у циљу да безбједност наших ученика буде на што већем нивоу у зони школских објеката“, рекао је Петровић и честитао ученицима полазак у школу.
 
-Срећан и безбједан полазак у школу свим ученицима, а посебно нашим првачићима“, рекао је Петровић уз обећање да ће све бити учињено да се у наредном периоду отколоне сви констатовани недостаци на саобраћајницама, као што је нпр. Сремска улица.
 
(Семберија инфо)