ДОГОВОРЕН НАСТАВАК УЧЕНИЧКЕ ПРАКСЕ У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ :: Semberija INFO ::

 

ДОГОВОРЕН НАСТАВАК УЧЕНИЧКЕ ПРАКСЕ У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ


Директори ЈЗУ Болница “Свети врачеви” и Пољопривредне и медицинске школе у Бијељини проф. др Златко Максимовић и Зоран Деспотовић договорили су на заједничком састанку поновно успостављање практичне наставе медицинске струке у бијељинској болници која се у протеклом периоду није одржавала због пандемије ковида 19. 

“У претходне двије године наши ученици су практичну наставу обављали у кабинетима у школи. Међутим, кроз рад са пацијентима стећи ће више знања и искуства, која ће им користити у њиховом будућем раду”, рекао је том приликом Деспотовић. 



“Сигуран сам да ће наставак стручне праксе за ученике Медицинске школе у нашој здравственој установи бити на обострано задовољство. Млади су наша будућност и улагати у њихово знање је инвестиција која се увијек исплати”, рекао је том приликом проф. др Златко Максимовић.

На позив директора средње школе договорена је узвратна посјета Пољопривредној и медицинској школи, гдје ће са руководством Болнице изнијети нове иницијативе о будућој сарадњи. 

Састанку о почетку ученичке праксе у ЈЗУ Болници “Свети врачеви” присутвовали су помоћници директора прим. др Нела Митровић и др Немања Јанковић, главна сестра Болнице Милица Дикић и професорица практичне наставе Снежана Станковић.



У трећем и четвртом разреду стечено искуство примјењују на интерном, хируршком, педијатријском и гинеколошко-акушерском одјељењу.

Ту се ученици упознају са радом и организацијом на одјељењима, учествују у припреми болесника за визиту, припреми терапије, дијагностици, мјерењу виталних функција, упознавању са медицинском документацијом, те пријему и смјештају болесника у болницу.