ОПЕРАТИВНИ КАРДИОЛОШКИ ТИМ ИЗВЕО ЈЕДНУ ОД НАЈТЕЖИХ ИНТЕРВЕНЦИЈА У ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЈИ :: Semberija INFO ::

 

ОПЕРАТИВНИ КАРДИОЛОШКИ ТИМ ИЗВЕО ЈЕДНУ ОД НАЈТЕЖИХ ИНТЕРВЕНЦИЈА У ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЈИ


У ангио сали бијељинске болнице изведен је веома сложен кардиолошки захват који се обавља само у великим кардиохириршким центрима,

 “Пацијенту је са дугогодишњим електростимулатором било је неопходно хитно вађење електрода картиовертердефибрилатора због инфективног ендокардитиса на електроди која је имплантирана 2011. године. Овакве интервенције се раде само у великим центрима , обично кардиохириршким или центрима која имају добру вакскуларну хирургију, јер су приликом интервенције могућа искрварења и леталан исход. Ми смо за ову операцију имали подршку кардиохирига проф. др Светозара Путника  из Клиничког центра Србије, коју нам је обезбиједио наш менаџер проф. др Златко Максимовић. Најважније је да се пацијент осјећа добро и да више није животно угрожен”, рекао је проф. Лазар Ангелков, који је био на челу оперативног кардиолошког тима.

-Дуго сам се лијечио у већим здравственим центрима, али коначно излијечење сам добио код куће, овдје у бијељинској болници, почиње своју причу шездесетдвогодишњи Мирко Бањичић, пацијент из Бијељине, којем је недавно урађена комплексна операција у ангио сали од чијег исхода му је живот зависио.



- Имао сам утисак да ме у другим установама избјегавају, јер је операција била веома ризична. Када сам након више мјесечног лијечења у Бањалуци и Београду  коначно обратио за помоћ у бијељинску болницу, др Александар Јањичић ми је одмах рекао да је разлог свих мојих проблема инфекција електроде коју носим већ годинама због електростимулације срца, и да је неопходно њено вађење. Живот ми је висио о концу због пријетећег ширења септичког жаришта. Уз сав ризик, проф. др Лазар Ангелков је пристао да ме оперише и хвала му. Велико хвала директору проф. др Златку Максимовићу који је обезбиједио стручњаке из Београде да буду присутни током операције, уколико нешто крене по злу. На све су мислили. Нисам ни знао колико је њихов посао тежак. Сваки дан у овој установи се спасе неколико живота. Видио сам све током боравка овдје колико се боре за пацијенте. То је за сваку похвалу. И не само то, храна је као у хотелу, све је чисто И уредно. Бијељина има болницу којом се се може поносити”, кроз осмијех нам прича наш задовољни пацијент који каже када оде кући свима ће причати каква позитивна искуства носи из бијељинске болнице. 

                                                                
- Задовољство је бити на челу овакве установе која има овакве љекаре. Одсјек кардиологије је једно од најбољих на Одјељењу за интернистичке гране И ја ћу дати све од себе да наставимо да је унапређујемо , али И остала одјељења.   И најављујем да ћемо ускоро имати новине у на хирургији,  и на другим одељењима, јер здравље нема цијену”, рекао је први човјек Болнице “Свети врачеви”  проф. др Златко Максимовић