ЕВРОПСКА СЕДМИЦА МОБИЛНОСТИ ПО ПЕТИ ПУТ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ЕВРОПСКА СЕДМИЦА МОБИЛНОСТИ ПО ПЕТИ ПУТ У БИЈЕЉИНИ


Град Бијељина, ове године, по пети пут организује Европску седмицу мобилности , која ће као и до сада садржати велики број активности, а које реализују у сарадњи са 22 спонзора и девет партнера. Европска седмица мобилности, почиње данас, односно  16. септембра и трајаће  до 22. септембра ове године под слоганом „Mix & Move“.

-Веома смо срећни што имамо велики број партнера и спонзора, који су препознали ове активности, као нешто што је врло значајно за грађане који живе у нашем граду“, истакла  је Анкица Тодоровић, шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције.

Велики број активности је планиран за Европску седмицу мобилности, а прва у низу је полигон за дјецу, коју реализују у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја РС, Ауто – мото савезом РС и Ауто – мото друштвом „Сигурност“ Бијељина и том приликом ће дјеца бити упозната са правилима понашања у саобраћају.



-Веома је значајно да ћемо имати и бициклијаду која је у протеклим годинама била јако интересантна за наше суграђане, тако да очекујемо јако велики број учесника, а она ће се организовати у недељу, 18. септембра. За најмлађе суграђане ћемо имати ролеријаду, те игре за дјецу са потешкоћама у развоју као и мониторинг протока саобраћаја“, најавила је Тодоровићева и додала да ће за вријеме трајања ове седмице свакодневно вршити анкетирање грађана на теме које се тичу мобилне урбаности.

 -Кроз анкетирање грађана,  покушаћемо да добијемо приједлоге и сугестије грађана шта би Градска управа Града Бијељина требала да ради у будућем периоду, како би одговорили европским стандардима, те постали здравија и чистија околина, али и промовисали активне начине кретања“, казала је Анкица Тодоровић.

Она је истакла да кроз Европску седмицу урбане мобилности желе послати поруку да би сви требали да раде на заштити животне средине, да се промовишу активни начини кретања, те да се на тај начин покаже да сви желе направити искорак ка томе.

(Семберија инфо)