Центар за социјални рад Бијељина: Божићне печенице за најугроженије :: Semberija INFO ::

 

Центар за социјални рад Бијељина: Божићне печенице за најугроженије


Центар за социјални рад Бијељина, након подјеле око двије стотине новогодишњих пакета уочи Нове године за социјално најугроженије породице, данас је подијелио тридесетак печеница за породице из ове категорије. У питању је донација која је обезбијеђена захваљујући  несебичности предузећа “Интергај”, изјавио је Милорад Софренић, директор Центра за социјални рад.



“Захвални што смо што десетак година у низу имамо оваквог донатора који обезбјеђује божићне печенице за социјално угрожене. Ове године одабране су породице које се налазе у најтежем материјалном стању. Циљ је да и ове породице достојанствено проведу божићне празнике, онако како доликује и како овај празник обиљежавају Срби у овим данима. Што се тиче броја корисника социјалне помоћи, њихов број се стално повећава, јер су нас задесиле и велике кризе, као што је пандемија вируса корона, а након тога је дошла и украјинска криза, која се економски одразила на стандард становништва. Трудимо се да помогнемо онолико  колико је у нашој моћи, почевши од законски загарантованих права за ову категорију становништва, али и организовањем ванредне помоћи за најугроженију категорију становништва”, изјавио је Софренић.

Никола Куриџа, менаџер  у ресторану “Семберски салаш”, каже да је предузеће “Интергај”, на челу са директором Слободаном Јовановићем, и ове године обезбиједило педесет печеница за породице које се налазе на рубу егзистенције.



“Важно је да божићна печеница и ове године буде на трпезама социјално најугроженијих породица. У име предузећа “Интергај”, пожелио бих свима срећан Бадњи дан и срећан Божић, традиционалним поздравом: “Мир Божји, Христос се роди”.



Наташа Стјепановић, мајка троје малољетне дјеце, са сузама у очима, захвалила се на овој помоћи.

“За мене и моју породицу ситуација је тешка. Захваљујем свима који су организовали  божићне печенице. Живимо од дјечијег додатка који износи 400 КМ. Када се то распореди, 200 КМ иде за кирију, остатак за струју, воду и врло мало остаје за храну. Ова помоћ нам изузетно пуно значи и због тога захваљујем од срца”, рекла је Наташа Стјепановић.


Семберија Инфо - Љ. Љубојевић