Градоначелник Љубиша Петровић о актуелној ситуацији у Семберији :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Љубиша Петровић о актуелној ситуацији у Семберији


Захваљујем на подршци коју сам до сада добио из сабораца у СДС-у, али и од аполитичних људи, односно свих оних који су ми у протеклим данима пружали несебичну подршку, изјавио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић након разговора који је у поподневним сатима водио у згради Градске управе са начелником општине Теслић и вршиоцем дужности предсједника СДС-а Миланом Милићевићем, те са вршиоцима дужности чланова Предсједништва СДС-а, Ђорђем Милићевићем, начелником општине Шамац и делегатом у Дому народа Парламентарнме скупштине БиХ Желимиром Нешковићем.



“У овом тренутку суочени смо са бројним блокадама и опструкцијама од стране републичких власти према општинама и градовима у којима градоначелници и начелници не припадају већини на републичком нивоу, већ припадају опозиционим политичким странкама. Такав маћехински однос нас кочи у развоју на локалном нивоу, јер добијамо мање износе средстава и то је дугогодишња пракса. Таквој пракси се оштро супротстављамо. Разговарали смо и о искуствима општине Теслић са опозивом изведеним у 2019. години, али и о политичком циркусу, односно најављеном  опозиву овдје у Бијељини. Скупштинска већина, предвођена  СНСД-ом, покреће мој опозив и одмах да кажем да ће то бити поновна народна одбрана Бијељине, као што се догодила и 2020. године. Локалној булументи, скупштинској већини предвођеној СНСД-ом, желим поручити да, уколико желе преиспитивати побједу чисту као суза, онда ћемо и ми бити спремни  да преиспитујемо њихову ровиту и крхку побједу која се догодила на општим изборима”, поручио је Петровић.

Петровић је том приликом поставио питање скупштинској већини, чиме ће они одговарати, уколико не прође опозив, да ли ће одрећи својих двоструких и троструких функција и примања, истакавши да њихови одборнички мандате након неуспјелог опозива неће вриједити ни “жижљивог зрна грашка”.



“Нека јасно и гласно кажу народу, у какав то политички циркус уводе Бијељину. Референдум ће бити јасна народна борба између добра и зла, између поткупљивих и непоткупљивих, између поштених и непоштених, између правде и неправде. Биће то борба против лоповлука и свих криминалних радњи  које су довеле до нестанка милиона марака из јавних предузећа, гдје су људи од народног новца створили огромну личну имовину.

Милан Милићевић, говорећи у својству начелника општине Теслић, изјавио је да најављени опозив градоначелника Љубише Петровића указује на пуно онога што се дешавало у Теслићу у 2019. години.

“Скупштинска већина у Бијељини не ради у интересу грађана Бијељине и Семберије, већ је то интересна група чији је јеидни циљ да зароби плијен, а плијен је буџет који припада грађанима Бијељине. Градоначелник Петровић са својим сарадницима не дозвољава да се буџет крчми на незаконит начин. То је новац који припада свима и мора бити правично расподијељен. Резултат референдум у Бијељини биће идентичан резултату референдума из 2019. године.То је сценариј који је одавно виђен. Неће се десити одбрана Љубише Петровића, већ одбрана једног моралног принципа и моралне вертикале коју желимо ми, као начелници СДС-а, да показујемо у својим општинама”, изјавио је Милићевић, а то је располагање буџетом на један домаћински и транспарентан начин.

(Семберија Инфо)