Одсјек за цивилну заштиту добио нове просторије :: Semberija INFO ::

 

Одсјек за цивилну заштиту добио нове просторије


Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић данас је заједно са шефом Одјељења за јавну безбједност Богданом Братићем обишао новоотворене просторије у Бесцаринској зони у Брчком намијењене за прелазак припадника Одсјека цивилне заштите, чиме се рјешава дугогодишњи проблем недовољног простора и пружа могућност ширења капацитета исте.
 
„У прошлој години Влада је уложила одређена средства како би се овај објекат ставио у функцију те је извршена његова санација и сада смо све јединице пребацили у овај простор. У наредној фази планирана је изградња полигона за вјежбу који ће се користити за оспособљавање наших јединица, као и санирање објекта поред, ако бисмо и тамо пребацили одређене капацитете“, изјавио је шеф Братић.
 
Градоначелник Есед Кадрић објаснио је двојаку корист уступања нових просторија Цивилној заштити.
 
„У једноме, њима смо обезбиједили неопходне просторије и тиме боље услове за рад, јер се ради о добро опремљеном објекту ван централне градске зоне што погодује за све активности којима се бави Одјељење и његове службе. Друго, Пододјељење за људске ресурсе је у овој школи организовало полагање возачких испита, због чега су физичка лица улазила у школу за вријеме наставе и фактички ометали ученике у одвијању наставног процеса. Стављањем ових просторија на располагање поменутом Пододјељењу испунили смо дуго исказивани захтјев ученика, родитеља и наставног особља Треће основне школе“, изјавио је градоначелник Кадрић.