ЛОПАРЕ: ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА


Почетак нове школске године за ученике у три централне основне школе са подручним одјељењима које егзистирају на подручју општине Лопаре и Средњошколском центру “Вук Караџић” у Лопарама спремно је дочекан.

У клупе ће сјести укупно 468 основаца, од којих је 37 уписаних у први разред и 175 средњошколаца, од којих је 53 уписаних у први разред у овој школској години.



Према ријечима директора Драгана Лукића Основну школу “Свети Сава” у Лопарама и њена подручна одјељења похађа 285 ученика, а у први разред у централној школи у овој школској години је кренуло 17 ученика.

“Школска година почиње у побољшаним материјално - техничким условима”, рекао је Лукић.

Он је изразио захвалност свештеницима који су благословили почетак школске године и представницима локалне власти који су својим ангажовањем помогли да сва дјеца од петог до деветог разреда добију бесплатне уџбенике.



Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић је свим ученицима, наставницима и просвјетним радницима у име свих структура власти локалне заједнице пожелио срећну и успјешну нову школску годину.

“Општина Лопаре је и ове године, уз помоћ града Бијељина, обезбиједила 281 пакет половних уџбеника за ученике од петог до деветог разреда”, рекао је Ристић.

Он је навео да је локална заједница за наведене пакете купила нове уџбенике који недостају или су оштећени.

Представници општине Лопаре су свим првачићима на подручју локалне заједнице уручили пригодне поклоне.