ПРОЈЕКАТ СЕМБЕРСКИХ НОВИНА: Школа новинарства за средњошколце :: Semberija INFO ::

 

ПРОЈЕКАТ СЕМБЕРСКИХ НОВИНА: Школа новинарства за средњошколце


ЈИП „СИМ“ -  „Семберске новине“  у сарадњи са Активом директора регије Бијељина, Лопаре и Угљевик наставља  Љетњу школу новинарства „Семберских новина“ намијењену ученицима са подручја Семберије и Мајевице.

Овакви пројекти „Семберских новина“ били су реализовани и претходних година у сарадњи са Градом Бијељина. У задњем циклусу Школе новинарства учествовали су студенти бијељинских факултета.

Ове године Редакција „Семберских новина“ одлучила је да, по други пут, прихватити изазов сарадње са средњошколцима са простора Семберије и Мајевице.

Право учешћа у Школи новинарства 2023. године имају сви средњошколци који похађају средње школе на подручју Семберије и Мајевице. Новинарски задатак се састоји у писању репортаже или чланка на двије понуђене теме: „Је ли тамо много боље, ил’ мирисније наше поље?“ или „Шта нам, ово младе стеже, да л’ су криве нове мреже?“.
Конкурс је отворен до 26. фебруара 2024. године.

Детаљније информације можете сазнати из Конкурса који се налази у прилогу обавјештења и који је објављен на порталу Семберија инфо.

хттпс://www.семберија.инфо/лат/неwс/градови/бијељина/39012.к-о-н-к-у-р-с---љетња-скола-новинарства-,,семберских-новина%Е2%80%99%Е2%80%99-за-уценике-средњих-скола.хтмл