ПОТРЕБНА САНАЦИЈА КОРИТА ЈАЊЕ: ХОЋЕ ЛИ СЕ НАДЛЕЖНИ ОДАЗВАТИ? :: Semberija INFO ::

 

ПОТРЕБНА САНАЦИЈА КОРИТА ЈАЊЕ: ХОЋЕ ЛИ СЕ НАДЛЕЖНИ ОДАЗВАТИ?



Послије поплаве 2014. године корито ријеке Јање је проширено на начин да заштити становнике Јање и околних мјеста од сваке сљедеће поплаве. Међутим, посљедњег дана маја ове године десиле су се велике падавине усљед чега је висок водостај ријеке Јање оштетио један дио заштитног зида у центру насеља. Представници савјета МЗ Јања изашли су на терен, констатовали стање и о истом обавијестили надлежно одјељење Градске управе Града Бијељина.



Становници Јање негодују јер је стање настало 31. маја остало непромјењено све до данас. Усљед изостанка санације корита вода постепено руши све већи дио заштитног зида пријетећи да поткопа улицу која води до стадиона ФК ''Подриње“. У правцу рјешавања овог проблема, потпредсједник Скупштине Града Бијељина, Мустафа Градашчевић на посљедњој сједници градског парламента поново је  поставио питање надлежнима у Одјељењу за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине у Градској управи Града Бијељина.



- Када је планирана релизација Одлуке коју је Скупштина Града усвојила 2022. године, а којом је предвиђено да се у периоду од три године, почевши од 2022. године, уради чишћење и уклањање ријечног наноса и муља из корита ријеке Јање, те зашто то није урађено у овој години, а како је поменутом Одлуком планирано? Исто тако, зашто и када ће надлежно одјељење у Градској управи извршити санацију урушеног дијела бетонско-камене обале корита ријеке Јање и поткопаног дијела коловоза у улици Шарамапов“, стоји у одборничком питању Мустафе Градашчевића.