НАЈАВА: У ЈАЊИ СЕ ПРИПРЕМА ИЗЛОЖБА ГОЛУБОВА :: Semberija INFO ::

 

НАЈАВА: У ЈАЊИ СЕ ПРИПРЕМА ИЗЛОЖБА ГОЛУБОВА


    Извор: Семберија инфо / И. Гутић

У организацији Удружења за одгој и заштиту голубова и птица „Љубимац Јање“ у Јањи ће се у периоду од 22. до 24. децембра одржати прва специјална изложба аутохтоних раса голубова са подручја БиХ под називом „Меморијал Асим Ђекић – Аски“. Изложба се организује у част преминулог Асима Ђекића, једног од оснивача јањанског Удружења за одгој и заштиту голубова и птица.

Асим Ђекић Аски

- Желимо на овај начин да чувамо сјећање на нашег друга и брата, човјека који је пасионирано волио голубове и који је ту љубав знао пренијети и на нас млађе. Што се тиче изложбе, биће изложено око 350 голубова који припадају аутохтоним бх. расама. Излагачи, њих 30 су наши пријатељи из Травника, Тешња, Сарајева, Лукавца, Сребреника, Теочака уз наравно, наше домаће узгајиваче“, изјавио је за „Семберија ИНФО“ Мирза Ђезић, секретар Удружења за одгој и заштиту голубова и птица „Љубимац Јање“.



Изложба ће бити отворена у петак, 22. децембра, када је планирано судијско оцјењивање и рангирање изложених голубова. Други и трећи дан изложба ће бити отворена за јавност.