ЛОПАРЕ: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ СТУДЕНАТА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ СТУДЕНАТА



Начелник општине Лопаре Радо Савић потписао је уговоре о стипендирању за двадесет студената из ове локалне заједнице.
За све пријављене студенте који су испунили услове општина Лопаре је обезбиједила стипендије.
Највише пријављених студената су са медицинских наука, у том правцу се студенти најчешће опредјељују, и други редовни студенти са добрим просјеком оцјена
„На овај начин локална заједница показује наш однос и бригу према студентима", рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић.


Он је истакао да је општина Лопаре раније стипендирала средњошколце, а за све ученике основних школа су обезбијеђени бесплатни уџбеници.
„Оно што смо ми учинили још то је да сви студенти са нашег подручја могу најмање добити и приправнички стаж у институцијама локалне заједнице“, истакао је Савић.


„Стипендија је свакако мотивација за даље учење, и с обзиром да сам корисник студентског дома, значиће ми у финансирању дома, као и за лични буџет и неке друге потребе“, рекла је Марина Поповић из Тобута, студент фармације на Медицинском факултету у Новом Саду.
Цвијан Симикић, студент Православног факултета у Београду се захвалио општини Лопаре и истакао да ће му стипендија олакшати плаћање обавеза у студентском дому и мензи.
Висина стипендије одређена је у мјесечном износу од 100 КМ.