За пројекте у области нискоградње у Брчко дистрикту БиХ осам милиона КМ :: Semberija INFO ::

 

За пројекте у области нискоградње у Брчко дистрикту БиХ осам милиона КМ


Извор: Фена (А.П.) / БХРТ

Одјељење за јавне послове Владе Брчко дистрикта БиХ, кроз пројекте у области нискоградње, планира да утроши око осам миллиона КМ за санацију углавном локалних путева и изградњу тротоара у брчанским мјесним заједницама.

"Од 62 пројекта у нискоградњи велики број њих ће се реализовати у доста мјесних заједница на подручју Дистрикта, а радови се углавном односе на реконструкцију путева и изградњу тротоара. Ове године требали би оборити рекорд у реализацији капиталног буџета када је нискоградња у питању у посљедње четири године", казао је шеф тог одјељења Ратко Стјепановић. 

Неки од најзначајнијих капиталних пројеката су реконструкција цеста и пјешачких стаза у МЗ Грбавица у вриједности од 415.000 КМ, реконструкција цеста у МЗ Доњи Рахић у вриједности од 355.000 КМ, изградња моста на цести Дренова-Марковић Поље 541.000 КМ, наставак изградње старе цесте Паланка-Брка 352.000 КМ, реконструкција цеста и изградња тротоара у МЗ Доњи Брезик у износу од 510.000 КМ и други.

Већина ових пројеката прелази новчани износ од 100.000 КМ, док је мањи број оних испод овог износа, навео је Стјепановић, додајући како се прије почетка грађевинске сезоне врше припреме расписивања тендера.

Прошла година, када је у питању реализација капиталних пројеката у области нискоградње, била је успјешнија у односу на 2022. годину, а према ријечима Стјепановића, ова година би према планираним пројектима требала надмашити и претходну годину.