Београдски “Биг бенд” први пут наступа у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Београдски “Биг бенд” први пут наступа у Бијељини


Уочи вечерашњег концерта познатог београдског џез оркестра “ Биг бенд” у Центру за културу “Семберија”, с почетком у деветнаест часова, савјетник градоначелника Радослав Остојић организовао је пријем за чланове овог познатог и популарног београдског џез оркестра.



“Дугујемо захвалност Удружењу грађана “Музички умјетници Семберије” који већ другу годину организују један овакав музички догађај, али и Музичкој продукцији РТС-а која је помогла око организовања овог концерта.  Покровитељ концерта је град Бијељине и концерт има хуманитарни карактер. Сав приход ће бити уплаћен Удружењу грађана “Другачији свијет”. Надам се да ће овај културни пројекат бити настављен и да ће прерасти у својеврсну традицију”, истакао је Остојић.

Синиша Пајић, предсједник Удуржења грађана “Музички умјетници Семберије” истакао је да су све карте распродате за овај хуманитарни концерт.



“Удружење “Музички умјетници Семберије” има велике амбиције, када је у питању организовање оваквих културних догађаја. Захваљујемо Градској управи, градоначелнику Љубиши Петровићу и Музичкој продукцији РТС-а, јер су прихватили да сваке године у јануару, евентуално почетком фебруара, организујемо један овакав концерт и да се средства усмјеравају у хуманитарне сврхе”, истакао је Пајић.

Марко Ђорђевић, уредник џез - редакције Музичке продукције Радио телевизије Србије захвалио се организаторима на позиву, истакавши да је ријеч о лијепој хуманитарној акцији.



 “Част нам је када добијемо овакав позив и никада ове догађаје не одбијамо. Могу да кажем и то да је “Биг бенд” РТС-а први пут у Бијељини. Жао ми је што раније нисмо овдје гостовали, али, вјерујем да ћемо убудуће чешће бити ваши гости”, изјавио је Ђорђевић.

Солистикиња Александра Бијелић изјавила је да је радује што ће бити гост на концерту “Биг бенда” РТС-а у Бијељини.



 “Драго ми је што сам позвана да учествујем у овој хуманитарној акцији. Публика ме памти по принцезама и сиренама, по цртаном серијалу који је емитован у региону. Никада раније нисам била у Бијељини. На програму је музика Стива Вондера, Ван Морисона, Нине Симон. Надам се да ће публика уживати на концерту”, истакла је солисткиња Александра Бијелић.

Владимир Пулетић, најстарији члан “Биг бенда”, након тридесет и пет година рада у овом бенду, каже да је већ трећа генерација на позорници.



 “Надам се да ћемо и сљедеће године гостовати у Бијељини. Ми  смо прошле године славили 75 година од оснивања оркестра. Имали смо пуно концерата у прошлој години. Публика поред малих екрана имаће прилику да све то и види. И вечерас ћемо извести композицију коју је написао најстарији живи члан овог “Биг бенда” , Војислав Бубиша Симић, који сада има близу стотину година. У марту ћемо организовати концерт њему у част, на његов стоти рођендан. Наступићемо на џез фестивалима у Нишу и Ваљеву, у првом дијелу ове године. У другом дијелу године наступићемо на бројним фестивалима, наравно и на Београдском џез фестивалу”, истакао је Пулетић.

(Семберија Инфо)