АЛЕКСАНДАР ЂУРЂЕВИЋ СЕ ПОВЛАЧИ ИЗ ТРКЕ :: Semberija INFO ::

 

АЛЕКСАНДАР ЂУРЂЕВИЋ СЕ ПОВЛАЧИ ИЗ ТРКЕ


У редакцији „Семберских новина“ приводи се крају технички дио послова око манифестације Избор спортисте године Града Бијељина за 2023. годину. Током претходних десетак дана појединци, клубови и спортске организације слали су своје приједлоге у прописаним категоријама.

Један од приједлога стигао је од Подручног кошаркашког савеза Бијељина. Они су у категорији „Најуспјешнији спортски радник“ предложили Александра Ђурђевића, предсједника Кошаркашког савеза Републике Српске и актуелног предсједника Скупштине града Бијељина. Предлагачи су свој приједлог поткријепили тврдњама да је кандидат, од момента када је у априлу 2021. године преузео позицију првог човјека Кошаркашког савеза урадио много на његовој стабилизацији, али и финансијској подршци кошаркашким клубовима у Републици Српској, која се најприје види по осигураним спонзорствима за Прву, и мушку и женску лигу Републике Српске у кошарци.



Међутим, данас је на редакцијски мејл за стручни жири стигла реакција Александра Ђурђевића у којем стоји:

-Поштовани, информисан сам од стране Подручног кошаркашког савеза Бијељина да сам од стране њих једногласно кандидован као приједлог за спортског радника године. Желим на почетку истаћи да су ми указали велику част тиме што су ме једногласно кандидовали и да им се на томе од срца захваљујем. Са друге стране, желим информисати стручни жири да одустајем од наведене кандидатуре. Не улазећи у анализу спортских резултата и постигнућа, мишљења сам да не требам бити кандидат за било какву градску награду и признање све док се налазим на функцији на којој се налазим и да је то у људском смислу једини исправан потез“.

(Семберија инфо)