ОД СУТРА ДОСТУПНИ ОБРАСЦИ ЗАХТЈЕВА ЗА РЕГРЕСИРАНО ГОРИВО :: Semberija INFO ::

 

ОД СУТРА ДОСТУПНИ ОБРАСЦИ ЗАХТЈЕВА ЗА РЕГРЕСИРАНО ГОРИВО


Извор: Град Бијељина

Пољопривредни произвођачи са подручја Семберије од сутра, 7. марта, могу преузети обрасце захтјева за регресирано гориво.

Преузимање се врши у најближем матичном уреду или у Одјељењу за пољопривреду при Грaдској управи Града Бијељина у Улици патријарха Павла 1 и трајаће до 15. новембра текуће године.

Овдје је ријеч о првом списку након преузимања података из АПИФ-а за оне произвођаче који су извршили ажурирање података у АПИФ-у, односно уписали сјетвену структуру.


​- Да би пољопривредни произвођачи били на списку за регресирано дизел гориво, потребно је да користе обрадиву површину од минимално једног хектара, изврше пореску пријаву, али и регулишу дуговања према ЈП Противградна превентива Републике Српске - појаснио је Сретен Вучковић из градског Одјељења за пољопривреду и додао да се у наредном периоду очекује да, упоредо са извршавањем обавеза од стране пољопривредних произвођача (испуњавање услова, обавеза према пореској управи, ажурирање података у АПИФ-у), Министарство сукцесивно „повлачи“ спискове из АПИФ-а и исте диставља локалној самоуправи, као би били дистибуирани, односно како би пољопривредници могли да преузимају и подносе захтјеве за регресирано дизел гориво.