ШКОЛА СТРАНИХ ЈЕЗИКА У ДОБА ЕПИДЕМИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ШКОЛА СТРАНИХ ЈЕЗИКА У ДОБА ЕПИДЕМИЈЕ


Због епидемије, која се одразила на све поре друштва, радикално је промијењен и начин рада образовне установе „Англија“. Власница, Верица Амиџић каже да су оформили потпуно нову „Онлајн Англију“.

-Да ми је неко прије два мјесеца рекао да ћемо тако радити, ја бих му „мјерила температуру“, али смо брзо схавтили да морамо да позовемо наше полазнике, обавијестимо их да је настава обустављена и да ћемо почети онлајн наставу. Од 1. априла смо прешли на рад са групама путем интернета, учионице смо пренијели у куће наставника и полазника, а такав начин рада је за сада најсигурнији и једини који је могућ“, каже Амиџићева. Ова образовна установа функционише и у овим ванредним околностима, на изванредан начин, а Амиџићева истиче да се истивремено боре да задрже наставни кадар и обезбиједе редован приход.

-Ми нисмо јавни сектор, те се не можемо ослонити ни на кога. Након 25 година постојања и спровођења класичног типа наставе, сада смо у позицији да се боримо за опстанак пословања.“ Англија“, као и друге приватне школе страних језика живи искључиво од курсева које организује. На онлајн наставу, због различитих разлога, нису успјели да се прикључе сви наши полазници, а да ти разлози не би били финансијске природе, и поред смањења обима посла, омогућили смо знатан попуст и тако показали слидарност због ове , за многе родитеље незавидне ситуације“, каже Амиџићева.