КОНТРОЛА МОТОЦИКЛИСТА :: Semberija INFO ::

 

КОНТРОЛА МОТОЦИКЛИСТА


На подручју Полицијске управе Бијељина реализована је регионална акција у периоду од осмог до 14. јуна, са акцентом на контролу посједовања и кориштења елементата пасивне безбједности учесника у саобраћају, кориштење мобилног телефона и контролу возача мотоцикала, лаких мотоцикала и мопеда.
 
Током акције евидентирано је укупно 321 прекршај по основу некориштења елемента пасивне безбједности и кориштења мобилног телефона за вријеме управљања возилом.
Од укупног броја евидентираних прекшаја 210 се односи на некориштење безбједносног појаса, 48 на кориштење мобилног телефона за вријеме управљања возилом у саобраћају, 11 прекршаја се односе на превоз дјеце до 12 година на предњем сједишту, док су, чак, 52 прекршаја евидентирна на превоз дјеце до пет година на задњем сједишту без сигурносне сједалице.
 
Током акције издато је и 58 прекршајних налога возачима мотоцикала, лаких мотоцикала и мопеда, од чега се највећи број односи на некориштење заштитне кациге, затим без управљања адекватне категорије, без важеће потврде о регистрацији, као и прекршаји због непосједовања важеће регистарске таблице'', прецизирано је из полиције и упућен апел возачима у саобраћају учествују свјесно и одговорно, поштујући све елементе саобраћајне безбједности.