УГЉЕВИК: НАЧЕЛНИК ПЕРИЋ НАГРАДИО НАЈБОЉЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: НАЧЕЛНИК ПЕРИЋ НАГРАДИО НАЈБОЉЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ


Начелник општине Угљевик Василије Перић уручио је награде на данашњем пријему за матуранте из Средњошколског центра „Михаило Петровић Алас“ који су у протеклој школској години постигли најбоље резултате.

Перић је истакао да  је овај пријем традиционалан и да је обавеза свих да истичу најбоље и стимулишу их, те да се на такав начин покаже брига о онима који су марљиво радили и постигли запажене резулатате.



„Важно је створити услове за рад, како би се ови млади људи након завршетка даљег школовања вратили у свој родни крај и да својим радом допринесу даљем развоју локалне заједнице“, рекао је Перић новинарима.

Он је ученицима пожелио успјешан наставак даљег школовања и додао да су претходно у све три основне школе са подручја општине Угљевик награђени најбољи основци.

Ђаку генерације у Средњошколском центру "Михаило Петровић Алас"  Тањи Антић начелник Перић је заједно са предсједником Скупштине ове општине Ђоком Симићем уручио 300 КМ и налив перо.

Антићева, која је матурант смјера гимназија, нагласила је да је ово признање за њу велика част или и обавеза да прикаже добре резултате у даљем школовању.

„Остаћу у нашој Српској, планирам да упишем Природно-математички факултет Универзитата у Бана Луци“, рекла је новинарима Антићева.

За осталих 6 матураната  који су школовање завршили са одличним успјехом и  просјеком оцјена 5,00 додијељено је по 100 КМ и налив перо.

Директор овог средњошколског центра Стево Беновић захвалио је начелнику Перићу и руководству општине Угљевик на подршци и разумијевању током цијеле школске године.

„Ову школску годину завршило је 134 матуранта, од чега је њих тридесет завршило трећи степен школовања бравар-заваривач“, рекао је Беновић.

Он је пожелио матурантима здравље, срећу и радост у будућем школовању.

​Општина Угљевик