СВЕ ДРУГАЧИЈЕ У ОДНОСУ НА ПРИЈЕ, САМО ПОЛИЦИЈА НА ИСТОМ МЈЕСТУ :: Semberija INFO ::

 

СВЕ ДРУГАЧИЈЕ У ОДНОСУ НА ПРИЈЕ, САМО ПОЛИЦИЈА НА ИСТОМ МЈЕСТУ


Данас је први дан школске 2020/21. школске године. Почетак наставе у овој школској години почео је у потпуно другачијим околностима због пандемије вируса корона и епидемиолошких мјера које су уведене због заштите здравља дјеце-школараца и њихових учитеља и наставника, те свих других. Како год да је почело, ми свим школарцима и њиховим наставницима желимо успјешан рад и нека им је са срећом.

Иако школско звоно није најавило почетак наставе, на свом мјесту, од раних јутарњих сати, испред Основне школе ,,Свети Сава'' у Бијељини, био је полицајац који је будно мотрио на малишане и њихове родитеље како прелазе улицу до школе, с посебним акцентом на возаче, упозоравајући их да успоре брзину вожње.

И претходних година полиција је појачавала контролу у непосредној близини школа, нарочито у почетку нове школске године. То чине ове годие и у сарадњи са МУП РС, Полицијска управа Бијељина реализује кампању  ,,Заштитимо дјецу у саобраћају'', чији је  циљ превенција саобраћајних незгода у којима учествују пјешаци школског узраста.  

-У току септембра испред свих школа на подручју Полицијске управе Бијељина, биће ангажован већи број полицијских службеника који ће регулисати саобраћај, контролисати прекршаје који су узрочно – посљедично повезани са настанком саобраћјаних незгода, прије свега, брзину и поштовање односа возач – пјешак, као и техничку исправност аутобуса, а нарочито оних који врше превоз ученика. У свим основним школама полицијски службеници ће одржати и едукативна предавања из области безбједности саобраћаја за најмлађе школарце'', најавили су из Полицијске управе Бијељина.

Semberija info