ПОКЛОНИ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК ПОДРУЧНОЈ ШКОЛИ У ТУТЊЕВЦУ :: Semberija INFO ::

 

ПОКЛОНИ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК ПОДРУЧНОЈ ШКОЛИ У ТУТЊЕВЦУ


Начелник општине Угљевик Василије Перић посјетио првог школског дана подручну школу у Тутњевцу коју похађају 22 ученика од првог до петог разреда и поклонио овој образовној установи лаптоп рачунар, спортске реквизите и косилицу за траву.

Перић је свим ученицима са подручја општине Угљевик честитао почетак нове школске године.



"Овдје у Тутњевцу санирали смо у потпуности кров на школском објекту, за шта је издвојено 13.000 КМ, као и улазна врата, док смо у школи у Доњој Трнови реконструисали спортску салу, а у централној школи у Угљевику замјенили смо одређени дио столарије", рекао је Перић новинарима.

Он је најавио и да ће се реконструисати и фасада на Средњошколском центру "Михаило Петровић Алас" у Угљевику и додао да ће се у току ове године уложити 250.000 КМ у одржавање и опремање школских објеката.

"Важно је водити више бриге о образовању и васпитању наше дјеце јер су она наша будућност", поручио је Перић и подсјетио да су током викенда уз подршку општине Угљевик дезинфиковани сви школски објекти и набављени бесконтактни топломјери.

Учитељ Велибор Дамјановић захвалио је руководтсву општине Угљевик за подршку и рекао да је у овој подручној школи уписано пет првачића.

Придржавамо се мјера које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске, ученици и радници носе маске, а на нама је да успјешно реализујемо наставни процес", рекао је Дамјановић.

Заједно са Перићем, школу у Тутњевцу посјетио је и предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић и одборник у Скупштини Угљевика из овог мјеста Гавро Милошевић.

У Угљевику је у нову школску годину кренуло 1.080 основаца и 440 средњошколаца, од којих 133 ђака првака, што је један више него лани.

Општина Угљевик