Данас је први дан школе у свим основним и средњим школама: Срећно, ђаци! :: Semberija INFO ::

 

Данас је први дан школе у свим основним и средњим школама: Срећно, ђаци!


Срећно, ђаци!

Данас, првог септембра школско звоно зазвонило је у 12 основних и шест средњих школа на подручју града Бијељине и означило  почетак нове школске  2020/2021. године. Школарци срећно, возачи опрезније возите у близини школе. 

Настава се због епидемије корона вируса одвија у другачијим условима, уз појачане хигијенско-епидемиолошке мјере и скраћено трајање часова.

Према ријечима начелника Одјељења за друштвене дјелатности Градске управе града Бијељине Самера ел Шеика, све школе су се спремиле за провођење свих мјера које је прописао Институт за јавно здравље Републике Српске због епидемије корона вируса, а Министарство просвјете и културе РС ће у свакодневној комуникацији са школама пратити одвијање ситуације.



- У свим основним и средњим школама на подручју нашег града урађена је дезинфекција, одјељења су подијељена и формиране су групе до 15 ученика, а све у складу с препорукама Института за јавно здравство и ресорног министарства. Како сазнајемо, сви ђаци су јутрос у школу дошли са маскама, озбиљно су схватили препоруке  и изузетно су дисциплиновани,  истиче Самер ел Шеик који је свим ученицима, родитељима и наставницима пожелио успјешан почетак нове школске године.

Почетком сваке нове школске године на саобраћајницама се појављује неколико стотина нових школараца од којих се неки први пут сусрећу са брзим аутомобилима, мотоциклима пјешачким прелазима, семафорима и слично. 

Дјеца су у саобраћају скоро невидљива, до другог разреда се не виде иза аутомобила, весела су и непромишљена. Зато су најугроженија група  ученици првих разреда, а њих је ове школске године 848 у бијељинским основним школама.

​Семберија инфо - М.Решидовић