ЛОПАРЕ: ПОЧЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПОЧЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА


На територији општине Лопаре, као и у цијелој Републици Српској почела је нова школска година. У три основне школе и средњошколском центру на подручју Лопара укупно је у школске клупе данас сјело 807 ученика.


 
Честитку, поводом почетка нове школске године, ученицима, наставницима и родитељима упутио је начелник општине Лопаре Радо Савић.

Честитам почетак нове школске године, посебно ђацима првацима којих је 63 ове године. Надам се да епидемиолошка ситуација бити боља и повољнија у наредном периоду, како би се омогућила нормална и несметана настава, а што се тиче општине Лопаре традиционално смо припремили поклоне за ђаке прваке као и ранијих година, а ове године општина је обезбиједила безконтактне топломјере за све основне школе и средњошколски центар у Лопарама“- рекао јеСавић.

Он је, са сарадницима, посјетио Основну школу „Свети Сава“ Лопаре, гдје присуствовао благослову за почетак школске године који је служио архијерејски намјесник тузлански протојереј-ставрофор Стево Јовић.



„У овој школској години наша школа броји 350 ученика, а у прве разреде је ове године је уписано 40 првачића, што је у односу на претходне године благо повећање“ – истакао је Драган Лукић, директор ОШ Свети Сава Лопаре.

Лукић је начелнику и општинском руководству захвалио на материјалним, а свештенику, како је рекао, на духовним поклонима.