МАКСИМОВИЋ УРУЧИО 16 СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА :: Semberija INFO ::

 

МАКСИМОВИЋ УРУЧИО 16 СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА


Након завршеног конкурса у Болници „Свети Врачеви“ Бијељина, проф. др Златко Максимовић уручио је 16 специјализација младим љекарима, који ће се у наредним годинама усавршавати у различитим областима медицине.

Доктори Катарина Симеуновић и Микица Марић, међу будућим специјализантима, истичу како сматрају да је изузетна привилегија у данашњем времену што су одмах након завршеног факултета добили посао у бијељинској болници, уз прилику за даље напредовање.

„Веома сам захвална проф. др Златку Максимовићу и менаџменту бијељинске болнице што ми је омогућена жељена специјализација из оториноларингологије, гдје планирам даље усавршавање за дјечијег оториноларинголога“, изјавила је Симеуновић.

„Кардиологија је грана медицине у којој ћу се усавршавати у наредним годинама, уз посебно интересовање за интервентну кардиологију.

Настојаћемо да оправдамо повјерење које нам је указао менаџмент бијељинске болнице“, рекао је др Марић, који је медицину завршио у Новом Саду са просјеком 9,54.

На свечаној додјели специјализација, професор Максимовић честитао је свим љекарима и изразио жеље за успјехом у њиховој будућој каријери.

Нагласио је важност да се кроз стручно усавршавање не заборави основна вриједност медицине - хуманост.

“Испред њих је изазован пут, али пут који доноси велике награде.

Улагање у знање је инвестиција која се увијек исплати  Знање вам нико никада не може одузети! Поносан сам на број специјализација које смо додијелили у посљедње  четири године у овој установи. То показује да Болница у Бијељини има перспективу” рекао је проф. др Златко Максимовић.