TEHNIČKA ŠKOLA “MIHAJLO PUPIN”: AKTIVNOSTI SAOBRAĆAJNE SEKCIJE USMJERENE NA BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU :: Semberija INFO ::

 

TEHNIČKA ŠKOLA “MIHAJLO PUPIN”: AKTIVNOSTI SAOBRAĆAJNE SEKCIJE USMJERENE NA BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU


У Техничкој школи “Михајло Пупин” организоване су бројне активности којима покушавају да утичу на повећање свијести о значају безбједности у саобраћају, а у том циљу је формирана и Саобраћајна секција, коју води Јелена Петричевић, професор саобраћајне групе предмета у Техничкој школи “Михајло Пупин”.


 
-Циљна група су нам најмлађи учесници и млади у саобраћају. Тренутно радимо кампању о безбједности младих у саобраћају, којом их упозоравамо како на безбједност лоше утичу алкохол, брза вожња, невезивање сигурносног појаса, умор, као и кориштење мобилног телефона. Поред тога, радимо и кампању о безбједности најмлађих учесника у саобраћају, а то увијек радимо крајем децембра, кад обилазимо предшколске установе и малишанима објашњавамо како безбједно да прелазе преко улице, како да се крећу и тд. Данас смо организовали предавање за ученике завршних разреда у школи, јер већина њих су већ возачи и важно је да их упозоримо да воде рачуна о безбједности у саобраћају, јер смо, нажалост, већ имали нежељених ситуација”, рекла је Петричевићева и додала да јој је жеља да у оквиру секције, буде више ученика других струка, а не само саобраћајне. Члан Саобраћајне секције Саша Мићић, ученик четвртог разреда Техничке школе, нагласио је да је неопходно водити рачуна како се понашамо у саобраћају.


 
-Надамо се да оваква предавање утичу на свијест младих, да доприносе да воде рачуна у саобраћају, да схвате колико је битно не возити брзо, колико је важно кориштење сигурносног појаса, да не возе кад су уморни и да не користе мобилне телефоне током вожње”, рекао је Мићић и додао да о безбједности у саобраћају, са другарима  разговара и изван школских клупа. Директор ТШЦ “Михајло Пупин” Миленко Максимовић, подсјетио је да саобраћајна секција постоји скоро једну деценију.
 
-Превентивним дјеловањем, кроз , покушавамо да младим скренемо пажњу колико је битно правилно понашање у саобраћају. Свјесни смо посљедица саобраћајних незгода, којих је, нажалост, из дана у дан све више, а кампања коју води наша школа указује на значај поштовања саобраћајних прописа”, рекао је и најавио да ће наредних дана бити организовано предавање и у другим школама.
 
-Наша саобраћајна секција врши предавања и у вртићима и основним школама, тако да настојимо превентивно да дјелујемо, током цијеле школске године”, рекао је Максимовић.
 
(Семберија инфо)