ОТВОРЕН 13. САЈАМ ТУРИЗМА И ГАСТРОКУЛТУРЕ „БИЈЕЉИНА 2024“ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕН 13. САЈАМ ТУРИЗМА И ГАСТРОКУЛТУРЕ „БИЈЕЉИНА 2024“


У Бијељини је данас свечано отворен 13. Међународни сајам туризма и гастрокултуре „Бијељина 2024“. Своју понуду представило је 88 излагача из Србије, Хрватске, Словеније, Црне Горе, Грчке и БиХ а организатори су за сљедећу годину најавили и долазак туристичких радника из Турске. Туристичка организација Града Бијељина поднијела је највећи терет организације ове туристичке манифестације која од свог првог издања стоји у функцији промоције семберских туристичких потенцијала.

-Град Бијељина је поносан на рад Туристичке организације Града Бијељина на челу са директорицом Јасном Абдулахагић. Запослени у овој установи на челу са директорицом Јасном осмислили су и реализовали важне пројекте који су оснажили туристичке капацитете нашега града. Заједнички настављамо да радимо на реализацији нових пројеката како би још више људи долазило и проводило своје слободно вријеме у Бијељини“, рекао је градоначелник Љубиша Петровић.



Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина истакао је да Бијељина има чиме да се похвали и када је у питању туризам али и када је у питању гастропонуда потврдивши опредијељеност градске власти за сваки вид подршке развоју туризма у Бијељини као изузетно важне привредне гране.

Сајам је прогласио отвореним Денис Шулић, први човјек Министарства трговине и туризма у Влади РС који је окупљене упознао са позитивним трендовима када је домаћи туристички сектор у питању.



-У области туризма сви статистички показатељи од почетка ове године су задовољавајући. На нивоу Републике Српске први квартал ове године је много бољи него први квартал 2023. године. Када је у питању Бијељина, у овом граду је прошле године остварено око 90 хиљада ноћења а досадашњи показатељи говоре да су реални изгледи да до краја ове године пређемо магичну цифру од сто хиљада ноћења у Бијељини. Честитао бих свима који имају удјела у развоју туристичког сектора овдје у Бијељини јер радите један веома битан и важан посао – посао промоције наше културе, историје, природе и нашег начина живљења“, рекао је Шулић.

На једном од сајамских штандова своје услуге је представио и „Новосадски сајам“ стављајући у први план све потребне информације које се тичу предстојећег Пољопривредног сајма (18-23. мај) али и Сајма туризма (28-30. новембар).



-Туристичка организација Града Бијељине се први пута прошле године представила на нашем Сајму туризма у Новом Саду гдје смо одмах договорили сарадњу за наредни период. Као резултат тог договора ми смо овдје у Бијељини и могу да изразим задовољство начином организације цјелокупног сајма. Нарочито ми је драго да Туристичка организација Града Бијељина има једну овако младу и професионалну екипу што је, из властитог искуства то можемо потврдити, добар предуслов даљег раста и развоја сектора туризма овдје у Семберији“, рекла је за „Семберије ИНФО“ Биљана Петрин испред Новосадског сајма.
 
Семберија инфо