ВРИЈЕДНЕ РУКЕ ЈАЊАНСКИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА :: Semberija INFO ::

 

ВРИЈЕДНЕ РУКЕ ЈАЊАНСКИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА


У току је 13. Међународни сајам туризма и гастрокултуре „Бијељина 2024“. Један од најредовнијих учесника овог сајма у Бијељини је Средња стручна школа из Јање која у својој педагошкој мисији школује младе, поред осталих, и из области туризма и угоститељства. Школу похађа 320 ученика а на сајму су своја знања и вјештине представили ученици који се школују за куваре и конобаре.

-Као и много пута до сада, и ове године учествујемо на Сајму туризма и гастрокултуре. Желимо да јавности прикажемо барем дио резултата знања које наши ученици усвајају али и да њима пружимо прилику да стекну искуство наступа на једној оваквој манифестацији, да представе своја јела, комуницирају са посјетиоцима, итд. Поред осталих смјерова, у Средној стручној школи у Јањи образујемо ученике и за куваре и конобаре. Ова два занимања су ове године уврштена у категорију дефицитарних занимања тако да ученици који се школују на овим одсјецима имају обезбјеђену мјесечну стипендију и бесплатан превоз до школе. Овдје на сајму смо представили дио кулинарских вјештина наших ученика, слани и слатки програм. Могу се видјети и дегустирати разни ролати, канапеи, колачи те посна баклава и посна пита од јабука“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Александар Матић, директор ССШ Јања.

Средња стручна школа Јања ће у наредну школску годину уписивати ученике за образовне профиле туристичког, царинског и архитектонског техничара.

Семберија инфо