ПОЉОПРИВРЕДНА И МЕДИЦИНСКА ШКОЛА: СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ УЧЕНИЦИМА МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ НА ТЕМУ “КОМУНИКАЦИЈА” :: Semberija INFO ::

 

ПОЉОПРИВРЕДНА И МЕДИЦИНСКА ШКОЛА: СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ УЧЕНИЦИМА МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ НА ТЕМУ “КОМУНИКАЦИЈА”


Поводом Међународног дана сестринства, који се обиљежава 12. маја, Удружење медицинских сестара и техничара регије Бијељина, Угљевик и Лопаре, у сараднји са Пољопривредном и медицинском школом, организовали су стручно предавање и радионице за ученике медицинске школе на тему “Комуникација”. Директор Пољопривредне и медицинске школе Биљана Зарић истакла је да се кроз овакве активности припремају будуће медицинске сестре и техничаре, за изазове који њихов позив носи.

-Ове године смо уписали већи број одјељења, односно, три одјељења медицинских техничара и једно одјељење фармацеутских техничара. Иначе, Пољопривредна и медицинска школа има потписане уговоре са Домом здравља и Болницом “Свети врачеви” за обављање практичне наставе, а наша дугогодишња сарадња је одлична”, рекла је Зарићева. Предсједник Савезног удружења медицинских сестара и техничара Републике Српске Татјана Перић појаснила је да је тема радионице коју су припремили за ученике Пољопривредне и медицинске школе, комуникација, јер је то, како је нагласила, “ једна од најважнијих карика у пружању здравствених услуга”.



-Кроз радионицу их упознајемо са чим се медицинске сестре и техничари сусрећу у раду, а свакако да оно што је једна од изузетно важних порука стручног предавања, да у односима медицинска сестра пацијент, најважнији емпатија и све професионалне вјештине које треба да примијене у пружању здравствене његе”, рекла је Перићева.
 
Семберија инфо