Бијељина : Сајам цвијећа “У башти наде увијек нешто цвјета” :: Semberija INFO ::

 

Бијељина : Сајам цвијећа “У башти наде увијек нешто цвјета”


У бијељинском градском парку, отворен је четврти по реду Сајам цвијећа “У башти наде увијек нешто цвјета”, а своје производе изложила су 24 излагача. Савјетник градоначелника Љубише Петровића, Радослав Остојић, отворио је Сајам и подсјетио да је ово друга година за редом да се Сајам организује у Градском парку.



-На овај начин из Бијељине шаљемо прелијепе слике у друге градове и државе. Хвала излагачима и хвала нашим партнерима из Пољопривредног факултета из Новог Сада, који ће одржати и стручно предавање, а сутра ћемо, такође, имати лијеп сајамски дан, када ћемо уручити захвалнице свим излагачима и наградити штандове који су оставили најљепши утисак”рекао је Остојић. Он је нагласио да је ово “идеална прилика да излагачи покажу шта произвођачи цвијећа у Бијељини могу да понуде нашем граду”. Хелена Стојић из а.д. “Комуналац” је нагласила да јој је “веома драго да је велика посјећеност Сајма”.



-Посебна част и задовољство нам је да је управо наш расадник један од излагача и да можда имамо, без лажне скромности, највећи асортиман и највећу понуду у граду”, рекла је Стојићева. Захвалност излагачима упутио је и Здравко Микић из Аграрног фонда.



-Ова производња, на подручју Семберије је значајна, али није лака. Прошле године смо увели подстицајне мјере за произвођаче цвијећа, па позивам све произвођаче да посјете Аграрни фонд приликом изласка новог Правилника и поднесу захтјеве”, рекао је Микић. На Сајму учествују и “Мали баштовани”, односно, радионице за дјецу узраста од три до 10 година, које се већ трећу годину организују на простору Пољоприводне школе у Бијељини.



-Другу годину учествујемо на Сајму цвијећа. Ово је јако лијеп догађај у граду и одлучили смо се да учествујемо и ове године и дамо своју допринос као најмлађи”, рекла је Биљана Дринић из Биљана Дринић из организације “Мали баштовани”. Први сајамски дан трајаће до 19 часова, а сутра се поново отвара у 9 часова.
 
Семберија инфо