ЖИРИ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ЖИРИ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА


Манифестација „Избор спортисте године Града Бијељина 2022“ улази у своје финале. Спортски радници из Бијељине су у назначеном року доставили 94 приједлога за најбоље у седам категорија, чиме су стручни жири ставили на велике муке. Као чланови стручног жирија у овогодишњем избору најбољих спортиста града Бијељина учествују:


 
Слободан Перић, рођен 01.09.1958. године у Бијељини. Од 1974. године се бави каратеом, а 1984. године је био првак СР БиХ. Завршио је Вишу тренерску школу у Београду.


 
Јасмина Абдулахагић, рођена је у Бијељини. Током своје дугогодишње кошаркашке каријере играла је за велики број клубова бивше Југославије (носила је дресове „Радника“ из Бијељине, „Жељезничара“ из Сарајева, „Серво Михаља“ из Зрењанина, „АИК“ из Бачке Тополе). Играчку каријеру је завршила у свом граду у екипи ЖКК „Бијељина’’. Као играчица у свим клубовима била је примјер квалитетне спортисткиње, омиљене међу саиграчицама, а посебно се истакла у периоду када се вратила у Бијељину гдје је била носилац игре ЖКК „Бијељина“ .


 
Гојко Пивач, рођен 27.04.1978. у Градачцу. Сениорску каријеру је започео у ФК ,,Радник“. Члан је генерације која је 1999. године освојила првенство РС, тадашњи најјачи степен такмичења. Био је капитен екипе која је освојила првенство РС и по први пут се пласирала у Премијер лигу БиХ 2005. године. Спортиста општине Бијељина за 2005,  најбољи фудбалер РС исте године и у избору Гласа Српске био међу 10 најбољих спортиста РС. Играо још у Сартиду из Смедерева, Рудару из Угљевика, Славији из И. Сарајева, а активно играње завршио је у дресу ,,Јединства’’ Бродац. Живи и ради у Бијељини, са супругом Јеленом.



Жарко Викић рођен 11.10.1969. године у Бијељини. Дипломирао је на Факултету физичке културе у Новом Саду и као наставник физичког васпитања ради у ОШ “Вук Караџић” у Бијељини. На основу постигнутих резултата са спортским секцијама у школи на Избору за спортисту године Града Бијељина 2017. године изабран је за најбољег педагога физичке културе. Предсједник је Удружења грађана “Громижељ” које је по одлуци Владе РС управља Заштићеним стаништем мочваре Громижељ.


 
Младен Стојановић, као новинар почео у Радио Телевизији Републике Српске 1995. године да би 1999. године постао уредник.Већ 2000. године постаје дио првог БХТ новинарског пула у Сарајеву, током Олимпијских игара у Сиднеју. Пратио и коментарисао бројне свјетске спортске догађаје (ЗОИ у Солт Лејк Ситију 2002, Олимпијске игре у Атини 2004. и ЗОИ у Торину 2006.). Коментатор Eurosport Serbia постаје 2007. године. Од 2010. до 2021. године је коментатор на Арена Спорт Србија у Београду. Широј јавности познат као коментатор утакмица Серие А и Лиге шампиона. Истовремено са радом на телевизији, активан је у Кошаркашком савезу РС. Од 2007. до 2012. је Комесар такмичења Првенства РС, а сезону 2007/2008. је био члан такмичарске комисије Кошаркашког савеза БиХ.


 
Борис Цвјетковић, рођен 24.12.1974. у Сарајеву, настањен у Бијељини, по занимању спортски тренер. Кошарком у колицима се бави од 1996. године. Један је од оснивача Клуба кошаркаша у колицима „Бијељина“ 2001. године и неколико година предсједник клуба. Тренутно је играч-тренер у ККК „Бијљина“. У периоду од 2010. до 2017. године био је предсједавајући коалиције КОЛОСИ која окупља 13 организација особа са инвалидитетом. Ожењен, отац двоје дјеце.


 
Владимир Ђокић, рођен је 03.06.1984. године у Бијељини. ОШ „Кнез Иво од Семберије“ и Пољопривредну и медицинску школу завршио је у Бијељини. Звање дипломирани економиста стекао је на Економском факутету Универзитета у Источном Сарајеву. Запослен је као вршилац дужности Извршног директора за управљање имовином у ЗЕДП „Електро-Бијељина“. Живи у Бијељини, ожењен је, отац једног дјетета.