УДРУЖЕЊЕ ”БИЈЕЉИНСКА ДЈЕЦА СУНЦОКРЕТИ”: ДАНАС И СУТРА ПРОДАЈНА ВАСКРШЊА ИЗЛОЖБА НА ТРГУ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ”БИЈЕЉИНСКА ДЈЕЦА СУНЦОКРЕТИ”: ДАНАС И СУТРА ПРОДАЈНА ВАСКРШЊА ИЗЛОЖБА НА ТРГУ


Удружење родитеља дјеце са потешкоћама у развоју, дјеце у ризику и на маргинама друштва “Бијељинска дјеца Сунцокрети”, у сарадњи са Педагошким факултетом и уз подршку Градске управе, организовали су дводневну Васкршњу продајну изложбу. Предсједник Удружења Драго Госпавић истакао је да је ово први базар који организују.


 
-Све што је изложено су урадила наша дјеца, а средства која прикупимо биће употријебљена за лијечење дјеце, као и  за организовање нових окупациних терапија. Захвални смо на свесрдној помоћи Градској управи, као и Миленку Стевановићу “Стецо центар”, рекао је Госпавић и подсјетио да Удружење тренутно броји 40 родитеља и 55 дјеце,  а свакодневно се јављају нови родитељи који би се придружили Удружењу.


 
-Имамо много планираних пројеката и надамо се да ћемо остварити прилив новца. Такође, у плану нам је да купимо плац, како бисмо саградили објекат који би нам од помоћи за чланове Удружења. Такође, планирамо да оргнизујемо продајни  базар како бисмо обезбиједили помоћ за нашег члана Стефана Вићановића и уредили адекавтне просторије за живот”, најавио је Госпавић и додао да Васкршња продајна изложба траје 29. и 30. априла од 10 до 20 часова. Волонтерка у Удружењу Снежана Дачић рекла је да је сматрала да треба да помогне члановима Удружења, а говорећи о Васкршњој продајној изложби, појаснила је да су радови настали током окупационих терапија и радионица. Доцент на Педагошком факултету Весна Тодоровић истакла је да су потписали споразум са Удружењем, а студенти ће бити укључени у процес инклузије.


 
-Ми смо и на факултету увели изборне предмете који се односе управо на инклузију и рад са дјецом са потешкоћама у развоју, тако да нам је драго да учествујемо и у првој акцији, Васкршњој продајној изложби, за коју су радове припремили и наши студенти””, рекла је Тодоровићева.
 
(Семберија инфо)