ЛОПАРЕ: МИРОСЛАВ КОЈАДИНОВИЋ, ЧВРСТ ОСЛОНАЦ ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: МИРОСЛАВ КОЈАДИНОВИЋ, ЧВРСТ ОСЛОНАЦ ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ


Мирослав Којадиновић, познати хуманиста и привредник, родом из Републике Српске, који живи и ради у Њемачкој, боравио је у тродневној посјети Лопарама, поводом обиљежавања крсне славе и Дана општине – Ђурђевдана.

Којадиновић је присуствовао сједници Скупштине општине Лопаре која је одржана поводом Ђурђевдана, а потом и литургији у храму Покрова Пресвете Богородице, гдје је епископ зворничко-тузлански Фотије служио литургију, а обављен је и обред ломљења славског колача, након чега је служен парастос, испред споменика „Јунацима Мајевице“, за 242 погинула борца, који су своје животе положили стварајући Републику Српску у протеклом одбрамбено – отаџбинском рату.



- Треба истаћи да је господин Којадиновић, заједно са мном, обишао неколико цркава на подручју наше локалне заједнице и том приликом најавио да ће у значајној мјери учествовати у финансијској подршци у реконструкцији храма Рођења Пресвете Богородице у Мачковцу“, рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић. Он је казао да је Којадиновић, који је велики пријатељ општине Лопаре и организатор низа добротворних акција у наведеној локалној заједници постао њен чврст ослонац , те да је обећао да ће анимирати пословне партнере и привреднике из њемачке покрајине Баварска да помогну реконструкцију мачковачке цркве.

- Донаторско вече посвећено прикупљању финансијских средстава за реконструкцију нашег храма у Мачковцу, који је дуго времена угрожен са грађевинског аспекта, гдје влага нарушава темеље светиње, биће одржано у Лопарама 24. јула ове године “, додао је Савић. За реконструкцију цркве Рођења Пресвете Богородице у Мачковцу је потребно око 103 000 КМ саопштено је из грађевинског одбора.