Скуп 20.000 највећих талената у Сочију отворио Путин: Јовић из Угљевика међу златним чедима Русије и планете :: Semberija INFO ::

 

Скуп 20.000 највећих талената у Сочију отворио Путин: Јовић из Угљевика међу златним чедима Русије и планете


За Семберија инфо: Младен Василић

Част да буде, не само гост, већ и учесник, дио велике манифестације Свјетског омладинског фестивала који је у Сочију отворио предсједник Руске Федерације Владимир Путин имао је и млади Угљевичанин Славиша Јовић.

Та могућност, на тако великом скупу, у братској нам земљи велика је част и признање не само за њега, како каже, већ и за Угљевик и Републику Српску.

Ова,  може се рећи планетарна манифестација младих талената из разних области окупила је више од 20.000 учесника из цијелог свијета.



Угљевичанин Славиша Јовић је младић који има раскошна знања, умијећа и таленат за више области од спорта до етнографије. Јовић је, иначе, дипломирани васпитач за традиционалне игре. 

Читав крај је пратио светковину младости у Сочију и свима је било пуно срце што Угљевик, Република Српска и српски род имају свог драгоцјеног представника.

-Сјајна атмосфера, одлично дружење а у срцу посебан осјећај јер се на сваком кораку у Сочију осјећа велика љубав два братска народа, Руса и Срба-рекао је Јовић.

Русија је према Јовићевим ријечима на прави начин представила себе као домаћина овако велике манифестације младих који се баве културом, умјетношћу, политиком, спортом и науком.

Јовић је директор Спортско-рекреативног центра  Базени "Рудар" у Угљевику и предсједник омладине СНСД у овој подмајевичкој општини.

Програм фестивала обухвата више од 800 образовних, културних, научних и спортских догађаја, што ће за учеснике манифестације бити драгоцјено искуство. Ова манифестација трајаће до 7. марта.

Предсједник Руске Федерације Владимир Путин поручио је младима на отварању фестивала  да раде заједно зарад будућих генерација, те да се заједно боре против сиромаштва, тероризма, разних болести и ширења дрога, те за очување природних богатстава, културног насљеђа и свих љепота и разноликости на планети.