У Угљевику велика хуманитарна акција: КРВ ОД БРАЋЕ :: Semberija INFO ::

 

У Угљевику велика хуманитарна акција: КРВ ОД БРАЋЕ


Сабрано, хумано, сложно и у љубави, пракаљени даваоци крви са лијеве и десне обале ријеке Дрине, из Србије, Црне Горе и Републике Српске одазвали су се као и обично годишњој великој акцији давалаштва крви, коју традицинално организује угљевичко Друштво добровољних давалаца крви /ДДДК/ “Рудар”.

У Угљевику се данас окупило више од 200 давалаца који крв дају која је намијењена Служби за трансфузијску медицину Бијељина.

Угљевички начелник Василије Перић посјетио је данас добровољне даваоце истакавши да су они доказани хуманисти и примјер свакоме од нас те да је највеће богатство али и срећа и задовољство кад некоме нешто дарујете.

-Даривање најграгоцјеније течности један је од врхунаца племенитости. И ова акција свједочи да је наш род ма гдје живио са добро усађеним осјећајем за хуманост, љубав и солидарност за све људе. Такви су били наши преци, такви смо и ми а таква су и наша млада покољења-рекао је Перић.

Он је истакао да локална власт у Угљевику са радошћу дочекује такве људе и да подржава, свим срцем све такве и слићне акције, сматрајући да ће и доноторство кадаверичних органа, када се за то створе услови у Републици Српској сигурно имати велики одзив.

Сви Угљевичани, нагласио је Перић поносни су на ДДДК “Рудар” и њихову хуманитарну мисију и квалитетан рад.
У овој традиционалној великој годишњој акцији добровољног давања крви чије је покровитељ општина Угљевик очекује се да се прикупи 150 доза ове драгоцјене течности.

Предсједник ДДДК “Рудар” Зоран Миловић захвалио је свим учесницима данашње акције, локалној управи, /РиТЕ/” Руднику и термоелектрани “Угљевик” Синдикалној организацији РИТЕ и радницима овог привредног гиганта.
Миловић је истакао да у овој години ДДДК “Рудар” обиљежава четири деценије постојања и рада.

-Сигурно могу да кажем да је наше удружење најбоље на овој регији по броју датих доза крви овдје али и у другим градовима гдје се оперишу грађани из наше регије-рекао је Миловић.

Извршни директор РиТЕ “Угљевик за производњу угља Драгиша Видаковић који је и члан овог хуаманитарног удружења и добровољни давалац крви изразио је задовољство радом ДДДК “Рудар”.

-РиТЕ “Угљевик” као друштвено одговорно предузеће ће наставити материјално да подржава не само ово удружење него и све културне, спортске и друштвене манифестације-најавио је Видаковић.

Љекар Далиборка Тришић из бијељинске Службе за трансфузијску медицину рекла је да су овакве неизмјерно значајне за здравље цјелокупне нације.

-У Угљевику имамо старе даваоце а радујемо се и новим лицима који по први пут дарују ову драгоцјену течност-рекла је Тришићева.