ЈЕДНОГЛАСНА ПОДРШКА РАДУ: Одржана Скупштина Борачке организације Угљевика :: Semberija INFO ::

 

ЈЕДНОГЛАСНА ПОДРШКА РАДУ: Одржана Скупштина Борачке организације Угљевика


На данашњој редовној годишњој сједници Скупштине Борачке организације Угљевик исказана је подршка раду те организације и једногласно подржан изјештај о раду за протеклу годину.

Делегати су једногласно усвојили и приједлог програма плана рада Борачке организације Угљевик за 2024. годину, као и финансијски план за ову годину.

Предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић рекао је да су делегате једногласно донијели закључак којим се подржавају напори Синдиката Рудника и термоелектране “Угљевик” у настојањима да се спроведе концесија на налазиште угља “Исток 2” која је додијељена фирми “Комсар Енерџи”.

-У нашем РиТЕ “Угљевик” раде дјеца погинулих бораца, ратни војни инвалиди и борци ВРС као и наша омладина. Имају пуну подршку Борачке орагнизације Угљевика у свим активностима које буду спроводили од протеста па до свих радњи како би се заштитио Угљевик од економске пропасти-рекао је Маринковић.

Он је додао да је донесен и закључак да Борачка организација Угљевика демобилисаном борцу ВРС Цвјетку Ћирићу финансијски помогне изградњу стамбеног објекта.

-Цвјетко живи у Богутовом Селу и као малољетан је приступио ВРС, а исказао се и као хуманиста, јер је био донатор бубрега једној особи-навео је Маринковић.

Начелник Угљевика Василије Перић заједно са предсједником Скупштине општине Угљевик Зораном Лазићем присуствовао је скупштини локалне Борачке организације.

Перић се обратио делегатима исказавши поштовање онима који су највише дали за стварање Републике Српске, њиховим породицама, ратним инвалидима,  као и свим демобилисаним борцима Војске Републике Српске.

-Врата локалне самоуправе су увијек отворена за ову катагорију друштва која је најзаслужнија за стварање Републике Српске, тако је данас али и вазда у нашем Угљевику, а тако ће бити све док будем на челу општине-поручио је Перић.
Он је оцијенио одличном сарадњу локалне власти и Борачке организације Угљевика те додао да се из локалне касе за ову намјену и рад Борачке организације на годишњем нивоу издваја 190.000 КМ.

-Поносни смо јер смо успјели стамбено збринути све борачке породице али и на све што заједно са руководством Борачке организације чинимо за ову категорију друштва кроз разне пројекте-рекао је Перић.

Једногласно је подржан и извјештај о раду “Борс-препород” фирме за запошљавање инвалидних лица за 2023. годину као и финансијски извјештај о пословању овог предузећа за протеклу годину чији је оснивач Борачка организација Угљевика.