Угљевик домаћин тродневне “Дјечије олимпијаде”: Нема свијета без игара :: Semberija INFO ::

 

Угљевик домаћин тродневне “Дјечије олимпијаде”: Нема свијета без игара


На градском тргу у Угљевику данас је почела тродневна спортска манифестација "Дјечија олимпијада" чији је организатор Школа спорта "Мали шампиони" а генерални покровитељ општина Угљевик.

Младен Стевановић, организатор, рекао је да је циљ данашње манифестације да се дјеци приближи важност спорта и развијање свијести о неопходности бављења спортом као и прилика да се малишанима кроз импровизацију дочара највеће спортско такмичење Олимпијске игре.



-У тродневном спортском програму предвиђене су атлетске дисциплине, скок удаљ, спринтерска, трчање штафета 4 пута 25 метара, спортски полигони и мини крос. За сутра је предвиђен турнир у фудбалу а у суботу ће се одржати вожња бициклима, ролерима, тротинетима или шетња чиме ће бити означен завршетак овогодишње “Дјечије олимпијаде” која се по први пут организује-рекао је Стевановић.

Он је невео да су данашњи учесници више од 140 малишана из Дјечијег вртића “Душко Радовић”, те предшколских установа “Мали принц” и “Пинокио”.



-Учесници “Дјечије олимпијаде” су и ученици основних школа од првог до четвртог разреда са подручја општине Угљевик-додао је Стевановић.

Начелник Угљевика Василије Перић присуствовао је отварању ове спортске манифесатације гдје је уз подизање олимпијске заставе Дјечији хор “Звјездице” интонирао химну Републике Српске.

Перић је истакао да су најмлађи суграђани били те да ће увијек бити у приоритету пажње и подршке локалне власти.



-Показало се да смо подршком свих њих током свих ових година остварили велике резултате. Ту су и многе спортске манифестације. Сви ови услови који су видљиви а које смо створили за наше најмлађе суграђане за које смо се потрудили да се бавећи спортом од малих ногу не могу и не смију никада да повриједе. То све представља једну велику бригу о сваком дјетету о сваком човјеку, сваком нашем суграђанину од најмлађег до најстаријег-рекао је Перић.

Он је најавио још снажнију подршку локалне управе када је ријеч о подршци најмлађима.

-Код нас је бесплатна Школа спорта, пливања а такође помажемо и све друге спортске манифестације, а то ћемо чинити и у будућем периоду-додао је Перић.