Витешке игре у Угљевику: Вишебој спојио браћу из Србије и Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Витешке игре у Угљевику: Вишебој спојио браћу из Србије и Републике Српске


Народни вишебој има дугу и свијетлу традицију код Срба са обје обале Дрине и Саве као вид здравог спортског ангажовања посебно младих људи што је одувијек пратило и дивно дружење од тада још, и ми овдје, говоримо да није важно побиједити да је важно учествовати, играти се и дружити и то се на нашу радост, ево,  на најљепши начин догађа у Угљевику, рекао је начелник Угљевика Василије Перић отварајући Прво првенство Витешких игара у тој општини.
 
Перић је рекао да је ово заправо обнављање вишевијековне спортске традиције, "оне које су нам оставили, и која се с кољена на кољено преносила од наших чукундједова до наших очева".


 
-И ово је дио културе и духа нашег народа и зато је свима вишебој и драг и занимљив и атрактиван-ракао је Перић.
 
Организатор Витешких игара је Спортско удружење "Рудар Таг" а покровитељ је општина Угљевик.
 
Екипе из Србије (Београда, Свилајнца и Уба) и Републике Српске (Гацка, Невесиња и домаћина Угљевика) надметаће се данас у дисциплинама надвлачење конопца, снага руке и бацање клипа.
 
Предсједник Спортског удружења “Рудар Таг” Велимир Ђорђевић захвалио је учесницима, Угљевичанима и руководстсву општине Угљевик на подршци те изразио задовољство јер је ова подмајевичка општина домаћин данашњем спектаклу.


 
-Ми смо прво удружење које је званично регистровано као конопашки клуб. Вечерас ћемо одржати и скупштину на нивоу савеза Босне и Херцеговине конопаша-рекао је Ђорђевић.
 
У програму су учествовали Школа спорта "Мали шампиони", Вртић"Мали принц", КУД "Равно Поље" и оркестар хармоника Основне школе "Алекса Шантић".