ЛАЗАРЕВИЋ: У НЕДЈЕЉУ НЕМОЈТЕ ГЛАСАТИ ЗА АСФАЛТ ИЛИ ИНФРАСТРУКТУРУ, ГЛАСАЈТЕ ЗА СНАЖНУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ :: Semberija INFO ::

 

ЛАЗАРЕВИЋ: У НЕДЈЕЉУ НЕМОЈТЕ ГЛАСАТИ ЗА АСФАЛТ ИЛИ ИНФРАСТРУКТУРУ, ГЛАСАЈТЕ ЗА СНАЖНУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ


,,У недјељу немојте да гласате ни за асфалт, ни за расвјету, ни за обећане инфраструктурне радове у вашим насељима. У недјељу гласајте за стабилну и снажну Републику Српску, за сигурну будућност свих нас, тако што ћете гласати за политике Милорада Додика и Жељке Цвијановић, јер је ово заиста историјски тренутак“ рекао је у Бијељини кандидат за посланика у Народној Скупштини Републике Златан Лазаревић.

Лазаревић је нагласио да се у недјељу одлучује којим путем путем ће ићи Срби у Босни у наредним годинама: путем јачања своје државе Републике Српске или путем којим су прошли Срби у Хрватској или на Косову.

„Ту ако једном погријешимо, ту грешку нећемо моћи да исправимо, јер нам моћни то неће дати. Видите шта се дешава Украјини и моћни сада морају да негдје да покажу како имају снагу, ону снагу којом вијековима црпе природна богатства читавог свијета. Немојте да им дамо и најмању прилику да покушају да своју снагу враћају на нама и Републици Српској“ рекао је Лазаревић и позвао да се 2. октобра гласа за Милорада Додика за предсједника Републике Српске и Жељку Цвијановић за члана Предсједништва БиХ.

Моћне државе које нису наклоњене Србима виде своју прилику за дестабилизацију Републике Српске у довођењу на власт „припремљених глумаца“ Јелене Тривић, Мирка Шаровића, Небојше Вукановића Драшка Станивуковића, Љубише Петровића који се друже са Олафом Шолцом, Кристијаном Шмитом, Еманулеом Макроном и телефоном разговарају са амбасадорима страних земаља да ли да напусте Народну скупштину Српске приликом гласања о санкцијама Русији.

Говорећи о инфраструктурним радовима које, због неспособности актуелног градоначелника, на подручју Семберије финансира републичка власт, Лазаревић је рекао да поред садашња 3 у Семберију ускоро долази још 5 милиона из Компензационог фонда, да улагања у инфраструктуру нису проблем, колико је важно за кога гласати у недјељу.

„Када су чули да ми градоначелник пријети кривичном пријавом, јер је у Семберију дошло три милиона марака за урбанизацију наших села, што није баш нормално, Милорад Додик и руководство Српске су саопштили да ће лобирати да се у села Семберије уложи додатних 5 милиона. Само за подстицаје прошле године је у Семберију стигло 22 милиона марака. За наредну се, због инфлације, планира буџет за подстицаје у пољопривреди за територију Српске од 180 милиона“ нагласио је Лазаревић и позвао грађане да гласају за кандидате СНСД „како би они сутра имали образа да траже нова улагања у Семберију“.

„У недјељу немојте гласати ни због чега од овога што је улагано или ће бити улагано, гласајте због Републике Српске и очувања српске државе унутар БиХ. То је најважније, а улагања ће бити ако буде Републике Српске“ рекао је Лазаревић.

Он је поновио позив грађанима да се масовним изласком на изборе и убједљивом побједом Милорад Додик и Жељка Цвијановић оснажи легитимитет њихових политика стабилности и мира и тиме нанесе велики пораз покушајима издаје коју предводе Тривићка и Шаровић.