МИЛИЋ: СПРИЈЕЧЕН ПОКУШАЈ ИЗБОРНИХ ГУБИТНИКА ДА УРУШЕ СРПСКУ :: Semberija INFO ::

 

МИЛИЋ: СПРИЈЕЧЕН ПОКУШАЈ ИЗБОРНИХ ГУБИТНИКА ДА УРУШЕ СРПСКУ


Члан Главног одбора СНСД-а Младен Милић је навео да се СНСД-у свакодневно јављају акредитовани посматрачи ПДП-а, именом и презименом, са бројевима акредитација, који разочарани у своју странку свједоче ко их је звао и шта им наређивао да раде у току изборног дана, а нарочито послије затварања бирачких мјеста и током самог пребројавања.

Милић je истакао и да су СНСД и коалициони партнери, ,,мудрим потезима“ у претходном периоду, спријечили покушај изборних губитника да уруше Републику Српску и њене институције.

"Изборни губитници нису или једноставно не желе да буду свјесни колико су својим неодговорним постизборним поступцима нарушили међународни углед Републике Српске и довели је у опасност покушавајући максимално oслабити њене институције", истакао је Милић.

Милић, који је и шеф Изборног штаба СНСД-а Бијељина, позвао је грађане Бијељине и цијеле Републике Српске да се окупе око њених институција и својим присуством увеличају народни скуп "Отаџбина зове" који ће бити одржан у уторак, 25. октобра у Парку Младен Стојановић у Бањалуци од 18.00 часова.

Он је навео да је опозиција, проглашењем лажне побједе, тражењем поновног бројања, безочним лажима и покушајима да се не бирајући средства домогну власти, изгубила и оно мало угледа који је имала.

Милић је нагласио да опозицији нису помогли ни притисци на ЦИК БиХ и Тужилаштво да уз њихову помоћ прекроје изборну вољу грађана, "као што није помогло ни флагрантно кршење Изборног закона од ЦИК-а, чиме је Република Српска, а тиме и БиХ уведена у једну врсту правног хаоса и безакоња, а доведено у опасност све оно што је одбрањено, уређено и изграђено у протеклих тридесет година".

"Ни након силног и потпуно беспотребног поновног пребројавања није се могло ништа суштински промијенити по питању изборне воље. Побједа је чиста као суза и потврдило се оно што се знало одмах у изборној ноћи - Милорад Додик је предсједник Републике Српске, српски члан Предсједништва БиХ је Жељка Цвијановић, а листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ добиле су највећу подршку грађана Републике Српске са правом гласа", нагласио је Милић.

Милић је додао да изборни губитници - СДС и ПДП заједно са осталим партијама опозиције и даље безуспјешно настављају да слуђују јавност Републике Српске својим неодговорним и бахатим поступцима и двадесет дана након одржаних избора, што досад није виђено на овим просторима.

Он је позвао грађане Бијељине и Републике Српске да у уторак, 25. октобра, у Бањалуци покажу јединство у одбрани своје изборне воље, мира и стабилности институција Републике Српске.