Филм Роберта Дацешина најбољи на свијету :: Semberija INFO ::

 

Филм Роберта Дацешина најбољи на свијету


Видео Роберта Дацешина рађен на тему, зашто Босна и Херцеговина може бити број један туристичка дестинација на свијету, проглашен је за најбољи туристички видео од стране Међународног комитета туристичких филмова ЦИФФТ.

"Оно што некако даје посебну драж овој награди је што знам да иза ње не стоје никакве институције ни рекламе, већ је видео рађен потпуно у нашој режији и са нашим буџетом. Додуше, није да нисам од појединих институција тражио новац, али...а добро, већ знате какав сам одговор добио од њих. Ако сам га и добио", стоји у објави Дацешина на друштвеним мрежама.



Додаје да га је један друг прије пар година питао шта је његова мисија у животу, те да је да тад почео размишљати о том шта би волио да буде у животу.

"Моја мисија, хмм, никада нисам размишљао о животу на тај начин. Дошао сам тада кући и почео да размишљам о томе, шта бих волио да буде мој живот и по чему бих волио да ме људи препознају, а иако много волим путовања и уживам у обиласку свих дијелова свијета, хтио бих да будем упамћен као неко ко је промовисао своју земљу. Дакле, моја мисија, од сада па на даље, биће да промовишем све оно лијепо што Босна и Херцеговина нуди, јер вјерујем да на тај начин, барем мало помажем животу овдје. Можда то сада некоме звучи смјешно, али заиста вјерујем да ако неко погледа мој видео и због њега посјети неки наш град, тамошњи конобари, таксисти и хотелијери, ће барем мало боље живјети", навео је он.

Додао је да је то његов циљ за наредни период, а ову награду коју је добио, посвећујем управо свим људима у својој земљи који су га подржали и који  га подржавају већ дуги низ година.

Свечана додијела награда биће 24.новембра у Валенсији.


Независне новине