Одржана промоција књиге „Приче и пјесме младог писца из Бијељине“ аутора Цвијетина Драгића :: Semberija INFO ::

 

Одржана промоција књиге „Приче и пјесме младог писца из Бијељине“ аутора Цвијетина Драгића


У просторијама ЈУ Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина вечерас је одржана промоција књиге „Приче и пјесме младог писца из Бијељине“ аутора Цвијетина Драгића.



Цвијетин Драгић, аутор књиге „Приче и пјесме младог писца из Бијељине“ истакао је да је ову књигу посветио својој мајци, а инспирацију да напише ову књигу пронашао је у догађајима које је он проживео, али и проучавањем многих писаца и филозофа и овом приликом се захвалио свима који су га подржали.



-Књига је веома шаренолика, посвећена је првенствено мојој мајци, али и дјеци, јер у њој се налазе и дјечије пјесмице, те приче које могу инспирисати сваког човјека, али сваког младог тинејџера. Једна од тема у књизи је и љубав, јер је она у данашњем свијету изгубила своју драж, јер се своди на користољубље и интерес и она се није изгубила само према свом вољеном, пријатељима, ближњима, него и родитељима који су стуб породице и веома битни за постојање. Поред љубави, једна од тема је и слобода, јер је она у данашњем свијету веома угрожена и човјек је изгубио смисао појма слободе и сам њен појам је угрожен. Људи су изгубили право на слободу говора и мишљења, а то је веома битно да би се могли исказати проблеми у данашњем друштву. Сви догађаји које сам проживео инспирисали су ме да се посветим овој књизи и моја порука свима је да никада не одустају од своје дјеце и да се боре за њих као што се моја мајка борила за мене у том тешком периоду, јер се сузе и труд увијек исплате“, истакао је млади писац Цвијетин Драгић и нагласио да би волио да буде инспирација младим људима да се баве књижевношћу, али и да се боре за своје снове и идеале.



Братислав Бата Делић, главни и одговорни уредник Културно издавачког центра „Српска кућа“ из Пожаревца казао је да се он бави афирмацијом младих писаца у Србији, дијаспори и Републици Српској.



-Драго ми је да сам открио једног овако дивног дјечака који је имао велику подршку од стране својих родитеља, школе коју похађа, као и библиотеке што је уродило плодом. Ја мислим да ће књига „Приче и пјесме младог писца из Бијељине“ имати  веома добре критике јер он се бави писањем и прича и песама и наставићемо с њим да радимо, као и на откривању још младих писаца. У припреми је и 10. Зборник књижевног стваралаштва младих Републике Српске и могу рећи да када сам покретао пројекат за афрмацију младих писаца да сам се изненадио бројем деце у РС која пишу и песме и приче. У зборницама су се до сада нашла дела од око 8.000 деце из Републике Српске. Ја сам човек који је створио „град“ од преко 20.000 младих писаца у Србији, дијаспори у Републици Српској и сада конкуришем за Гинисову књигу рекорда и сматрам да ћу сву ову децу успети да представим и да целом свету покажем колико смо ми надарена нација и по питању књижевности“, истакао је Делић.



-Изузетно је важно да подржавамо сву талентовану и даровиту дјецу нашег града, а Цвијетин је заиста сјајан дјечак који је написао и пјесме и приче, те побиједио на наградном конкурсу и добио издање своје прве књиге. Библиотека ће увијек стајати иза сваког младог и талентованог ученика нашег града“, истакла је Жељана Арсеновић, директорка ЈУ Народне библиотеке „Филип Вишњић“ .





(Семберија инфо)