Јесења свечаност у вртићу :: Semberija INFO ::

 

Јесења свечаност у вртићу


Кад дође јесен ја уживам. Посматрам, берем, истражујем, ослушкујем, о свему се распитујем. Јесен суве лиске на гранама њише и све је више и више хладноће, магле и кише,  стихови су које су малишани Дјечијег вртића "Чика Јова Змај“ рецитовали на приредби одржаној у славу јесени. 
 
Деца млађих и старијих вртићких група уживала су у дружењу и пригодном забавном програму који су припремили са својим васпитачима, а тиме је дивно јесење пријеподне у вртићу добило додатни шарм, разиграност и љепоту. Пјевало се о јесени, говорило о њеним особинама, сликале су се јесење импресије, а вртић је мирисао по јабукама, грожђу, крушкама, дуњама, бундевама, кукурузу и осталим плодовима који се могу наћи у пољу, вртовима, шумама и ливадама нашег богатог краја. 

За ову прилику вртић је специјално украшен радовима од лишћа, воћа и поврћа, а малишани у костимима јесењих боја, и нспирисаним јесењим плодовима, плесали су, пјевали и рецитовали о јесени.
 
-Свако годишње доба са собом носи нешто своје,  али ми у вртићу посебно дочекујемо јесен. Све око нас је шарено и пуно обиља. Јесен је доба када креће нова педагошка година, када нове генерције дјеце долазе у нашу установу. Јесен је доба када у природи имамо највише плодова, то је годишње доба када највише уживамо у бојама, а ми у вртићу јако волимо плодове и боје, каже директор Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај“ Славиша Вујановић  додавши да они, традиционално, у свим својим објектима, а сада их има пет, сваке године организују приредбу под називом ,,Јесења свечаност“.
  
Како истиче, поздрављају јесен уз мноштво забавних и едукативних садржаја и активности. 
У Дјечијем вртићу ,,Чика Јова Змај“ кажу да су организовањем бројних радионица на тему јесени и овај пут укључили и родитеље. Наглашавајући да имају одличну сарадњу са родитељима дјеце која похађају овај вртић, указују да је за правилан раст и развој малишана битна квалитетна сарадња предшколске установе и породице.